вівторок, 19 травня 2009 10:46

Син Луценка подав до суду на "Більд"

Син Луценка подав до суду на "Більд"
В Земельний суд Берліна суд з позовом на німецьку газету "Більд", яка, на думку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, розповсюдила недостовірну інформацію про інцидент в аеропорту Франкфурта-на-Майні, звернувся замість самого міністра його син - Олександр Луценко.

Про це пише "КоммерсантЪ-Украина" з посиланням на копію клопотання про забезпечення позову, направленого від імені Олександра Луценка до Земельного суду Берліна.

У документі син міністра заявляє, що інформація, опублікована в газеті Bild, про те, що він кидався в поліцейських телефоном і що тест на вміст алкоголю в його крові показав 3 проміле, є помилковою. Таким чином, Олександр Луценко просить суд зобов"язати Bild спростувати вказану інформацію, а також зняти електронний варіант статті з сайту видання.

"Ви пишете про інцидент в аеропорту Франкфурта-на-Майні, в якому моєму батьку і мені з боку Lufthansa було заборонено продовжити політ із заброньованими місцями до Південної Кореї, і повідомляєте: "Коли на Gate C 15 з"явилися поліцейські, українці кидалися мобільними телефонами". Я констатую із цього приводу - я телефоном не кидався", - йдеться в документі, направленому від імені Олександра Луценка до берлінського суду.

"Далі ви пишете про мене: "У поліцейській дільниці N19 він зобов"язаний був пройти тест на вміст алкоголю; вимірювання показало не менше ніж 3 проміле в крові". Я констатую із цього приводу: це твердження помилкове", - стверджує син голови МВС.

Нижче в клопотанні йде пояснення адвоката, з якого випливає, що "тест на визначення концентрації алкоголю в крові не проводився, і, відповідно, свідчення про 3 промілле не могло бути".

"У позивача не було такої концентрації алкоголю в крові, оскільки він не приймав необхідну для цього кількість алкоголю. Позивач не був п"яний", - стверджує адвокат Олександра Луценка.

Уповноваженими по даному процесу, пише видання, є юристи німецької компанії Moser Bezzenberger Rechtsanwaelte, яка спеціалізується, зокрема, на законодавстві, регулюючому діяльність медіа.

Втім, як стало відомо, суть позовних вимог, поданих Олександром Луценком до Земельного суду Берліна до газети, зводиться до зняття з сайту газети електронної версії статті під назвою "Zu betrunken! LH-Kapitaen nahm Minister nicht mit" ("Надто п"яний! Капітан "Люфтганзи" не взяв із собою міністра"), опублікованої 5 травня, і спростуванню інформації, що міститься в ній.

Передбачається, що перше слухання в берлінському суді відбудеться 19 травня. Одержати офіційний коментар з боку Bild виданню вчора не вдалося - дізнавшись, з якого приводу дзвонить кореспондент видання, головний редактор Bild Каї Дікман попросила зв"язатися зі своїм прес-секретарем Тобіасом Фреліхом, проте він трубку не брав.

Нагадаємо, раніше міністр МВС Юрій Луценко заявив, що подає в суд на німецьке видання Bild.

Коммерсант
Зараз ви читаєте новину «Син Луценка подав до суду на "Більд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути