понеділок, 18 травня 2009 11:48

Тимошенко відсторонила Луценка

Тимошенко відсторонила Луценка

Юрій Луценко тимчасово усунений з посади міністра внутрішніх справ України. Про це повідомив на засіданні Погоджувальної ради в парламенту понеділок спікер Верховної Ради Володимир Литвин.

"Я сьогодні розмовляв з прем"єр-міністром Юлією Тимошенко. Луценко відповідно до рішення (Верховної Ради) не виконує обов"язків міністра. Він відсторонений", - сказав Литвин.

Як повідомлялося, парламентська газета "Голос України" в суботу опублікувала постанову Верховної Ради "Про деякі питання забезпечення вивчення обставин інциденту за участю міністра внутрішніх справ України під час його перебування в закордонному відрядженні".

Відповідну постанову Верховна Рада прийняла 15 травня. Його підтримали 423 депутати.

Даною ухвалою Верховна Рада доручила Кабінету міністрів в тижневий термін провести службове розслідування інциденту, який стався 4 травня в аеропорту Франкфурта-на-Майні за участю міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка і вирішити питання щодо його усунення від виконання обов"язків на час проведення службового розслідування.

Матеріали цього розслідування повинні бути передані Верховній Раді для відповідного реагування і ухвалення відповідного рішення.

Депутатським фракціям пропонується подати пропозиції щодо складу тимчасової спеціальної комісії, яка вивчатиме дане питання.

Обов"язки міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка на час усунення його з посади виконуватиме його перший заступник, заявила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. Пост першого замміністра внутрішніх справ займає Михайло Клюєв, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відсторонила Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути