вівторок, 19 травня 2009 08:53

Сьогодні Рада візьметься за Луценка

Сьогодні Рада візьметься за Луценка

Сьогодні, 19 травня, депутати планують створити тимчасову слідчу комісію щодо розслідування інциденту з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком в аеропорту міста Франкфурта.

Проект постанови "Про створення тимчасової слідчої комісії ВР України з питань розслідування обставин інциденту за участю міністра внутрішніх справ України Луценка Ю.В., який стався 4 травня 2009 року в аеропорту міста Франкфурт-на-Майні, Німеччина" значиться п"ятим на порядку денному у вівторок.

Нагадаємо, 15 травня народні депутати доручили Кабінету Міністрів усунути Луценка з посади міністра внутрішніх справ на період розслідування інциденту в аеропорту міста Франкфурта і провести службове розслідування з цього питання у тижневий термін.

Матеріали розслідування Кабмін має передати до парламенту для відповідного реагування і ухвалення рішення. Парламентським фракціям доручається подати свої пропозиції щодо створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з цього питання.

Коментуючи це рішення, прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила: "Уряд є законослухняною структурою влади, і тому, якщо Верховна Рада ухвалила рішення, що до моменту остаточного розслідування виконуватиме обов"язки перший заступник міністра внутрішніх справ, означає виконуватиме перший заступник міністра внутрішніх справ".

Учора, 18 травня, голова Верховної Ради Володимир Литвин повідомив, що Луценка відсторонено від виконання обов"язків міністра внутрішніх справ.

"Я сьогодні розмовляв з прем"єр-міністром України. Вона сказала, що Луценко, відповідно до рішення (Верховної Ради), відсторонений, тобто не виконує обов"язки", - пояснив Литвин.

За матеріалами: ForUm, ЛІГА.
Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Рада візьметься за Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути