четвер, 12 лютого 2009 10:50

Ватикан визнав теорію Дарвіна

Ватикан визнав теорію Дарвіна
Представник католицької церкви заявив, що еволюційна теорія Чарльза Дарвіна не суперечить біблійній версії створення світу і живих організмів. Слова голови Папської ради з питань культури архієпископа Жанфранко Равазі (Gianfranco Ravasi) цитує британська газета The Times.

Архієпископ уточнив, що еволюційні ідеї можна знайти в текстах Фоми Аквінського і Святого Августина. "Насправді, говорячи про еволюцію, ми говоримо про світ в такому вигляді, як його створив Бог", - додав Равазі.

Представник Ватикану також спростував припущення про те, що понтифік Бенедикт XVI планує найближчим часом виступити із заявою на підтримку теорії розумного творіння. Вона навіть була виключена з конференції, організованої при підтримці папської ради з питань культури, приуроченої до 150-річчя публікації знаменитої книги Дарвіна "Походження видів". Причиною виключення послужила слабкість теорії "як в науковому, так і в теологічному плані". Теорія розумного творіння буде розглядатися лише як культурний феномен, а не як наукова теорія. В інших джерелах вказується, що мова йде не про теорію розумного творіння, а про теорію креаціонізм. Хоча ці поняття і схожі, між ними існують відмінності.

Равазі підкреслив, що католицька церква ніколи офіційно не зневажала теорію еволюції. У 1950 році Папа Піус XII заявив, що вона являє собою обгрунтований науковий підхід до пояснення розвитку людини. У 1996 році понтифік Іван Павло II назвав еволюцію "більше ніж гіпотезою".
Зараз ви читаєте новину «Ватикан визнав теорію Дарвіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути