Ексклюзиви
субота, 27 грудня 2008 11:09

Тисячі людей зібралися на могилі Беназір Бхутто

Тисячі людей зібралися на могилі Беназір Бхутто

Тисячі людей збираються на могилі колишнього прем"єр-міністра Пакистану Беназір Бхутто, яка загинула рік тому внаслідок нападу.

Екс-прем"єр померла від поранень, отриманих під час вибуху на мітингу її прихильників в місті Равалпінді, разом з нею тоді загинуло близько 20 людей.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун у своїй заяві, приуроченій роковинам її загибелі, висловив упевненість, що міжнародна комісія з розслідування обставин події буде сформована найближчим часом, що допоможе відновити "правду і справедливість".

Пакистанська влада заявляла, що за цим вбивством стояла "Аль-Каїда". За підозрою в причетності до вбивства арештовано п"ятеро людей, але жодного поки не засуджено.

За офіційною версією, виконавець вбивства був один, він спочатку випустив у Бхутто кілька куль, які не стали причиною її смерті, а потім привів у дію вибуховий пристрій, внаслідок якого вона отримала травму голови, від якої померла.

Детективи зі Скотланд-Ярду, які побували в Пакистані на прохання Первеза Мушаррафа, котрий був тоді президентом країни, підтвердили цю версію.

Пакистанська народна партія, яку за життя очолювала Бхутто, категорично не згодна з цими висновками.

Країна все ще відчуває політичні наслідки цього вбивства. Вдівець Бхутто - Асіф Зардарі, - який змінив на президентській посаді Мушаррафа, що той був змушений піти у відставку, на думку спостерігачів, насилу порається з труднощами, з якими зіштовхується Пакистан: бойовиками-ісламістами й економічним спадом.

Ситуація ускладнюється і зростанням напруженості у відносинах між Пакистаном та Індією, що загострилися після нападу бойовиків на Мумбаї.

Голова Центрального командування збройних сил США Девід Петреус раніше заявляв, що бойовики, які орудують у прикордонних районах Пакистану, являють небезпеку для самого існування цієї країни, повідомляє Би-би-си

Зараз ви читаєте новину «Тисячі людей зібралися на могилі Беназір Бхутто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути