середа, 10 грудня 2008 17:54

В ЦВК назвали дату президентських виборів

В ЦВК назвали дату президентських виборів
В ЦВК вважають, що наступні президентські вибори мають відбутися 27 грудня 2009 року.

Таку думку висловив член ЦВК Андрій Магера в інтерв"ю виданню ПІК, опублікованому в середу.

"Особисто я дотримуюсь тієї (думки), що такою датою має бути 27 грудня 2009 року", - заявив він.

Магера повідомив, що згідно із новою Конституцією, вибори президента проводяться в останню неділю останнього місяця 5-го року повноважень президента.

"Дата не може бути у шостому році повноважень президента. Відтак, для мене закономірним є те, що в період між 23 січня до 31 січня 2005 року президентські повноваження здійснював ніхто інший як діючий президент Віктор Ющенко", - сказав він.

"Тому говорити про те, що січень не є перший місяць строку повноважень президента є досить хибною точкою зору. Якщо ж беремо січень за перший місяць повноважень президента, то, очевидно, останнім, дванадцятим місяцем буде грудень. А остання неділя грудня – це 27 число", - пояснив Магера.

Водночас він уточнив, що є інші думки, зокрема, називається дата 31 січня 2010 року.

"Це, якщо хтось рахує першим місяцем не січень, а лютий, коли президент Ющенко почав здійснювати повноваження. Виходить, останньою неділею січня 2010 року є 31-е число. Але ж 31-е січня – це вже початок шостого року перебування президента у владі. Серед інших, називається ще одна дата – це 17 січня 2010 року", - сказав Магера.

"Грубо кажучи, з 23 січня 2005 року до 23 січня 2010 року. Але, оскільки 23 січня 2010 року не неділя, то просуваємося трошки назад, отримуючи дату 17 січня", - додав Магера.

Як відомо, під час президентських виборів 2004 року, в результаті Помаранчевої революції, третій тур відбувся 26 грудня.


Зараз ви читаєте новину «В ЦВК назвали дату президентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути