пʼятниця, 11 серпня 2006 16:42

Сорочинський ярмарок будуть проводити 2 рази на рік

 

Національний Сорочинський ярмарок, який проходитиме поблизу села Великі Сорочинці в Полтавської області з 17 по 21 серпня, буде присвячений 200-річчю з дня народження Миколи Гоголя.

Свято планують відвідати представники посольств 25 країн.

Відвідувачі заходу зможуть побачити виступи народних колективів на 5-ти концертних майданчиках, традиційні вишиванки та ознайомитися з українськими народними промислами.

Організатори ярмарку приділили увагу розвитку зеленому туризму. За словами керівника проекту Світлани Свіщевої, спеціально для цієї мети була зареєстрована фірма "Сорочинський ярмарок-тур". Тому в наступному році поблизу села Великі Сорочинці планують побудувати готельний комплекс в етнографічному стилі, під який виділили 2 га землі.

Найближчим часом організатори хочуть зробити проведення Сорочинського ярмарку 2 рази на рік. Вони сподіваються, що вже в 2007 році вдасться провести 1-й ярмарок на Різдво.

Вартість "ярмаркаркування" коштуватиме підприємствам від 60 до 100 грн за 1 кв м на 5 днів разом з внеском у 250 грн в оргкомітет. За словами Світлани, внески витрачають на підведення електрики, водопостачання і інших комунікацій до місця торгівлі.

Водночас організаторка відзначила, що декілька категорій учасників братимуть участь безкоштовно, зокрема, це інваліди та інші соціально-незахищені верстви населення, а також професійні майстри-ремісники.

Минулого року з учасників ярмарку вдалося зібрати близько 1 млн грн, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Сорочинський ярмарок будуть проводити 2 рази на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі