субота, 22 листопада 2008 11:07

Сьогодні Україна вшановує пам"ять жертв Голодомору

Сьогодні Україна вшановує пам"ять жертв Голодомору
Сьогодні в Україні за участю Президента Віктора Ющенка пройдуть заходи зі вшанування пам"яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, о 8.45 Президент поклав квіти до пам"ятного знака "Жертвам Голодомору 1932-1933 років" на Михайлівській площі.

О 9.00 розпочався чин панахиди і молитва за померлими від голоду "Зі святими упокій...". У заході беруть участь усі релігійні організації України.

Об 11.30 у Національній опері України (Київ, вул. Володимирська, 50) розпочнеться Міжнародний форум "Народ мій завжди буде!" за участю Президента України та глав держав, запрошених для вшанування пам"яті жертв Голодоморів.

О 14.20 біля Меморіалу пам"яті жертв Голодоморів (Київ, вул. Мазепи 15А) відбудеться завершення всеукраїнської акції "33 хвилини" - читання імен жертв геноциду.

О 14.55 Президент України разом із запрошеними на заходи главами іноземних держав візьме участь у церемонії висадки кущів калини (Київ, вул. Мазепи 15А).

О 15.00 розпочнуться церемоніальні заходи до 75-роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні біля меморіального знаку "Свічка пам"яті". Зокрема, відбудеться чин освячення Меморіалу пам"яті жертв Голодоморів та церемонія покладання горщиків зі свічками до меморіального знаку.

Церемонія, орієнтовно о 15.45 завершиться зверненням Ющенка до українського народу.

О 16.00 буде оголошено Загальнонаціональну хвилину мовчання.

О 16.01 біля меморіального знака "Свічка пам"яті" (Київ, вул. Мазепи 15А) та пам"ятного знака "Голодомор 1932-33 років" (Київ, Михайлівська площа) стартуватиме всеукраїнська акція "Засвіти свічку!"

Усі заходи, крім завершення всеукраїнської акції "33 хвилини", транслюються у прямому ефірі Національної телекомпанії України.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Україна вшановує пам"ять жертв Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути