пʼятниця, 17 травня 2013 14:27

"Значить, у нас "дєрьмократія" - у Черкасах почався суд у справі екс-мера Одарича
8

Фото: Фото: Інна ІЩУК

Сьогодні у Черкасах відбулося перше судове засідання у справі Сергія Одарича про визнання протиправним та скасування рішення про дострокове припинення повноважень міського голови.

О 8.20 під стінами Соснівського районного суду починають збиратися прихильники і противники колишньої мера.

"Як він казав: "Мене вибрали мої гроші" - це я особисто чула, як казав таке у міськвиконкомі. Було більше 300 осіб. На балконі стояли і питали: "Як же так, що ми вас підтримали, а ви нас ні?" То тепер хай його гроші у Київ забирають. Єдине, що він зробив - так це його ставленик Радуцький упорядкував парки. Але й він в Одаричеві розчарувався. Я як прочитала у газеті, то так здивувалася, бо ж друзі були страшні. Радуцький - труженік", - каже до знайомої вчителька Валентина, 65 років. Стоїть у гурті жінок.

До них підходить представник громадської організації "Нам тут жити" Аліса Грошева. Просить, щоб не шуміли.

"Бо прийде моя любима міліція і штрафи випишуть. Я і туди спішу сказати, щоб не кричали, бо це адміністративне правопорушення", - каже Аліса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд щодо незаконності імпічменту меру Черкас перенесли на 23 травня

О 8.45 до суду приїздить Сергій Одарич разом із дружиною Анжелою та правозахисником Валентиною Теличенко. Прихильники вітають оплесками, противники скандують "Одарича геть!".

"Та ще не було такого, щоб розкрав усе, до своїх рук забрав", - кричить пенсіонерка.

"А інші прийдуть, та думаєте не будуть красти? Якраз сьогодні і відбувається те, що все забирають до своїх рук, - відповідає їй Галина Іванівна, 57 років. - Як у Біблії написано, хай в Одарича кине той камінь, хто не краде, хто без гріха. Жаба почала давити, що хтось узяв більше, а хтось менше".

"Посада мера - посада виборна, і народ має вибирати, переобирати. І якщо у нас демократія, то чому "ці" захватили й у кабінет його не пускають. Значить, у нас "дєрьмократія". А в Європу хочуть - аж морди трусяться. Із чим туди йти? З цією культурою? Із цим бидлячиством?, - обурюється Тамара Глущенко, 62 роки. - Одарич щось робить для міста: і дороги по-тихеньку ремонтуються, і місто благоустроюється, дитячі майданчики роблять".

Біля хвіртки жінка, що тримає плакат "Ми за нову владу" свариться з чоловіком, який тримає прапор "мерії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Черкасах розклеїли "чорнуху" проти Сергія Одарича від імені "Батьківщини"

"Роботи ж ніде немає", - кричить до нього.

"Так до Жуковської підіть", - віджартовується чоловік.

"Одарич Жуковську підтримує. Я була на мітингу, коли вона виступала і продвигав її. Казав "Голосуйте за неї!", - кричить жінка.

"Відставлений" міський голова йде живим коридором, усміхнений. Дякує за підтримку.

"Сьогодні починається дуже складний процес. Уся правова сторона на нашому боці. Я переконаний, що нам вдасться відстояти інтереси громади міста", - виступає перед громадою екс-мер.

Судове засідання розпочинається без затримок о 9.00. Представники відповідачів не з'являються. Суддя Марцішевська заявляє, що сторона відповідача не змогла з'явитися, тому що адвокат із Києва не встиг приїхати.

Адвокат Наталія Даньковська звертається до судді з поясненням, що у Черкаській міській раді є цілий відділ судового супроводу у кількості 5 осіб і відповідно залучення того чи іншого адвоката не може бути перешкодою для розгляду справи.

"Відповідач отримав позовну заяву 7 травня, мав час до підготовки і направлення свого представника", - каже Даньковська.

Після неї бере слово Одарич.

"Справа, яка слухається, потребує максимально швидкого вирішення, тому що сьогодні щодня приймають певні рішення, які є сумнівними. Звільняються люди, приймаються на роботу інші, надаються дозволи... У разі затягування судового процесу, кількість рішень, які створять проблеми для громадян, буде збільшуватися", - говорить він.

Ураховуючи клопотання відповідача про відкладення судового засідання, суд ухвалює рішення перенести слухання на 23 травня. У разі наступної неявки справа розглядатиметься при відсутності відповідача.

"Цього й слід було очікувати від заколотників", - обурюється депутат обласної ради Любов Майборода, яка прийшла до суду.

Люди продовжують стояти до кінця короткого судового засідання. Прихильники Одарича починають скандувати "Тулуба геть!". За півгодини розходяться.

Зараз ви читаєте новину «"Значить, у нас "дєрьмократія" - у Черкасах почався суд у справі екс-мера Одарича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути