пʼятниця, 17 травня 2013 10:27

Суд щодо незаконності імпічменту меру Черкас перенесли на 23 травня

Суд щодо незаконності імпічменту меру Черкас перенесли на 23 травня
На суд з'явилася лише сторона позивача Сергія Одарича. Фото: Інна ІЩУК

У Черкасах щойно закінчилося судове засідання Соснівського районного суду Черкас за позовом Сергія Одарича до Черкаської міської ради щодо незаконності його дострокового припинення повноважень міського голови 24 квітня 2013 року.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

На суд з'явилася лише сторона позивача в особі Сергія Одарича, правозахисниці Валентини Теличенко та адвоката Наталії Даньковської.

Сторона відповідача повідомила, що їхній представник не встигає на 10.00 приїхати з Києва на суд у Черкаси. Таким чином, інтерес міської ради у суді ніхто не представляв.

Оскільки це перше судове засідання, суддя Марцішевська вирішила не проводити його без сторони обвинувачення. У зв'язку з цим було прийнято рішення про перенесення розгляду справи на 9.00 23 травня. У разі наступної неявки відповідача, справа розглядатиметься без нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Черкасах розклеїли "чорнуху" проти Сергія Одарича від імені "Батьківщини"

Сам Одарич розповів, що очікував на таке рішення, оскільки ще вчора ввечері йому стало відомо зі штабу опонентів, що вони проситимуть суд відкласти розгляд, бо, мовляв, лише вчора знайшли у Києві адвоката, який погодився взятися за їхню "ганебну" справу. За словами Одарича, у Черкасах знайшли тільки депутата міськради Володимира Шабанова, якому пообіцяли посаду директора, створеного під нього юридичного департаменту.

Валентина Теличенко зазначила, що поведінка противної сторони очікувана, оскільки складно знайти депутата, "який би чудодійним способом перетворив незаконне рішення у законне".

Під час суду Одарич закликав суддю якомога скоріше розглянути цю справу, оскільки нині, за його словами, у Черкасах приймається низка незаконних рішень щодо звільнення людей та призначення нових на посади у держорганах.

Підтримати Одарича під стінами суду прийшло близько сотні громадян. Вони тримали прапори мерії міста, партії "Вільні демократи" і скандували "Одарич - наш мер!". Також зібралося близько 30-ти осіб противників "відставленого" мера. Вони були з плакатами "Геть Одарича!", "Без Одарича наше місто краще", "Нам потрібен чесний мер". Мітингувальники з ворогуючих мітингів весь час намагалися перекрикувати одне одного.

Зараз ви читаєте новину «Суд щодо незаконності імпічменту меру Черкас перенесли на 23 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути