четвер, 28 березня 2024 18:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський особисто переговорив зі спікером Джонсоном, який блокує допомогу Україні

Зеленський особисто переговорив зі спікером Джонсоном, який блокує допомогу Україні
Швидке ухвалення Конгресом США допомоги для України критично важливе, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Майклом Джонсоном.

Про це президент повідомив у четвер.

Зеленський розповів Джонсону про ситуацію на полі бою, зокрема про стрімке посилення російського повітряного терору.

"Лише за минулий тиждень українські міста та громади зазнали ударів 190 ракетами, 140 "шахедами" та 700 КАБами. Виведена з ладу найбільша українська ГЕС", - сказав глава держави.

"У цій ситуації швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе. Ми усвідомлюємо, що у Палаті представників є різні позиції щодо того, як це зробити, але головне - щоб питання допомоги Україні залишалося чинником об'єднання", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія невдовзі може розпочати новий великий наступ. Україні потрібна негайна допомога - Зеленський

Сторони обговорили необхідність якнайшвидшого перекриття джерел, з яких країна-агресорка Російська Федерація фінансує свою війну, та використання заморожених російських активів на користь України.

"У цьому ми також розраховуємо на лідерство Конгресу", - сказав президент України.

У лютому спікер Палати представників США, республіканець Джонсон заявляв, що за керівництва Республіканської партії у палаті законопроєкт про виділення допомоги Україні, який не містить заходів для вирішення міграційної кризи, ухвалений не буде.

13 лютого Сенат США проголосував за пакетний законопроєкт, який передбачає $61 млрд для України. Але Палата представників пішла на перерву до кінця лютого, не проголосувавши пакетний проєкт закону, до якого входять кошти на підтримку України.

Президент США Джозеф Байден розкритикував цю двотижневу перерву.

Джонсон шукає привід, щоб не виносити на голосування законопроєкт, який передбачає виділення допомоги Україні, заявили у Білому домі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський особисто переговорив зі спікером Джонсоном, який блокує допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути