вівторок, 26 березня 2024 09:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Допомога Україні: спікер Джонсон шукає привід не ставити законопроєкт на голосування

Допомога Україні: спікер Джонсон шукає привід не ставити законопроєкт на голосування
Спікер Джонсон шукає привід, щоб не ставити законопроєкт на голосування. Фото: pixabay.com

У Сполучених Штатах Америки законопроєкт, який містить допомогу Україні, набере достатню кількість голосів від обох партій, переконані у Білому домі.

Водночас спікер Палати представників Майк Джонсон шукає привід, аби не ставити законопроєкт на голосування, заявила 25 березня речниця Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу.

"Доповнення до закону про національну безпеку може отримати більшість у Палаті представників. Це те, що ми знаємо. Ми розуміємо, що це правда. Він може отримати переважну підтримку, а це означає, що він включає як республіканців, так і демократів, якщо його просто винесуть на голосування", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога в кредит: демократи в Конгресі можуть підтримати ідею Трампа

Жан-П'єр також додала, що Сенат підтримав проєкт переважною двопартійною більшістю. У неї запитали, чи розглядають у адміністрації президента США Джо Байдена можливість винести законопроєкт з військовою допомогою для України, яка не міститиме гуманітарної.

13 лютого Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню в розмірі $95 млрд, $60 млрд із яких - для Києва. Того ж дня спікер Палати представників Джонсон укотре розкритикував пропозицію Сенату. Він заявив, що поки не збирається виносити на розгляд підтриманий Сенатом законопроєкт.

Членкиня Палати представників США, соратниця Дональда Трампа Марджорі Тейлор ініціювала відставку спікера-однопартійця Майка Джонсона, через якого затримується американська допомога для України.

За словами поінформованого джерела, Грін подала клопотання про відставку з посади спікера - той самий процедурний крок, який призвів до відставки колишнього спікера від республіканців Кевіна Маккарті у жовтні 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «Допомога Україні: спікер Джонсон шукає привід не ставити законопроєкт на голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути