вівторок, 23 квітня 2019 09:48

Зеленський кинув виклик Путіну — євродепутат

Зеленський кинув виклик Путіну — євродепутат
Міхаель Ґалер зазначив, що у Росії поки придивляються до Зеленського. Фото: lb.ua

Перемога шоумена Володимира Зеленського у виборах президента кинула виклик пострадянським структурам і особливо російському лідеру Володимиру Путіну.

Про це сказав депутат Європарламенту від Німеччини Міхаель Ґалер, передає DW.

"Зеленський зробив дуже цікаву заяву. Він звернувся до громадян на пострадянському просторі та сказав: мовляв, подивіться, те, що можливе в Україні, є можливим і для вас. Таким чином, він кинув виклик пострадянським структурам і особливо Путіну. Але для Росії тут ідеться, швидше, про внутрішньополітичне питання.

Що ж щодо зовнішньої політики, то тут важливо зберігати діалог. У нас уже є Мінський процес. І це абсолютно природньо, що Зеленський прагне продовжити діалог і переслідує ті самі цілі, а саме — завершення окупації як на Донбасі, так і в Криму.

Але в Москві, звичайно, хочуть спочатку придивитись до нього, які саме інші акценти він розставить. Думаю, що при цьому його кінцева мета залишиться незмінною. Але разом із західними партнерами слід продовжити діалог із Москвою, оскільки проблеми й надалі залишаються спричиненими Москвою. І тому для того, аби Москва змінила свою політику, потрібно з нею говорити", — сказав Ґалер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед Зеленським стоїть значно важче завдання, ніж було у Порошенка — експерт

Шоумен Володимир Зеленський переміг у другому турі виборів президента України. Його підтримали 73% виборців. За чинного главу держави Петра Порошенка проголосували 25% громадян.

Після оголошення результатів екзит-полу Зеленський закликав пострадянські країни подивитись на його результати і переконатись, що усе можливо.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський кинув виклик Путіну — євродепутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути