неділя, 13 травня 2012 08:05

Спецтема: Бойкот України

"Зараз у вас розквіт усіх найгірших рис української політики з часів помаранчевої революції"

"Зараз у вас розквіт усіх найгірших рис української політики з часів помаранчевої революції"
Хибно було б уважати, що нагнітання ситуації довкола України відбувається зараз, наголошує Ендрю Вілсон Фото: 2000.net.ua

Євросоюз, по суті, ігноруватиме Україну й надалі. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив британський політолог, старший науковий співробітник Європейської ради з міжнародних відносин Ендрю Вілсон.

"Заморозить ратифікацію угоди про асоціацію й намагатиметься переконати українську владу в необхідності забезпечити верховенство права. Ефективність цього, звісно, під питанням", - зауважив він.

Від початку травня лідери європейських держав одне за одним закликають бойкотувати українські матчі "Євро-2012". Погрожують зупинити ратифікацію угоди про асоціацію з ЄС. Причина – ситуація з демократичними свободами в країні та ув'язнення Юлії Тимошенко. Випустити екс-прем'єрку з тюрми вимагають і США. Росія висловила стурбованість щодо умов утримання Тимошенко в колонії. Українська влада відмовчується.

"Зараз у вас розквіт усіх найгірших рис української політики з часів помаранчевої революції. Зате українці вже можуть оцінити наслідки діяльності теперішньої влади й те, як вона дотримується своїх обіцянок. А зовнішня політика – це завжди реакція на внутрішню. І всередині країни, і ззовні українська влада надавала купу обіцянок щодо проєвропейської політики. Але нічого з того не виконує. Європейські дипломати цим уже наситилися", - наголосив Вілсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція закликає Європу бойкотувати Януковича в рамках Євро-2012 - нардеп

"Хибно було б уважати, що нагнітання ситуації довкола України відбувається зараз. Це сталося ще на грудневому саміті, коли відклали парафування й увесь подальший процес щодо асоціації України з ЄС. Дипломатичною мовою це не краще за нинішні заяви", - підкреслив політолог.

Думки інших експертів стосовно того, до чого можуть дійти закордонні політики задля тиску на українську владу читайте у журналі "Країна" № 18 (121) за 10 травня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз у вас розквіт усіх найгірших рис української політики з часів помаранчевої революції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

215

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути