середа, 16 травня 2007 18:00

Законність рішення Кіровського райсуду щодо Станік та Пшеничного визначить Генпрокуратура

Секретаріат Президента України просить Генеральну прокуратуру перевірити, є чи в прийнятому Кіровським районним судом Донецька рішенні про призупинення звільнення суддів Конституційного Суду Сюзанни Станік і Валерія Пшеничного ознаки злочину, визначеного Кримінальним кодексом як прийняття завідомо неправосудного рішення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента з посиланням на заступника глави Секретаріату Ігоря Пукшина.

Пукшин вважає, що якщо прокуратура підтвердить те, що суд прийняв рішення з порушеннями закону, то суддя, який прийняв його, повинен понести передбачене законодавством покарання.

Пукшин сказав, що просив суддю самого скасувати свої ж рішення з цих указів.

Пукшин дав зрозуміти, що не чинив тиску на суд і не загрожував суддям.

З його слів, він особисто дзвонив голові Кіровського районного суду Анатолію Ліваді, щоб з"ясувати, чи справді судом прийняті такі рішення за президентськими указами.

Крім того, Секретаріат має намір довести, що суддя, котрий прийняв рішення, порушив присягу й ініціювати його звільнення через Вищу раду юстиції.

Пукшин наполягає на тому, що Секретаріат правомірно діяв щодо судді Кіровського суду, звернувшись у Генпрокуратуру й Вищу раду юстиції.

- Якщо це сприймається як тиск, то я в цьому сумніваюся. Ми вжили всіх заходів, щоб такі судді не мали права працювати в судовій владі, і ми повинні покласти кінець такій судовій вакханалії, - сказав Пукшин.

10 травня Кіровський районний суд Донецька призупинив дії указів Президента Віктора Ющенка про звільнення суддів Конституційного Суду Станік і Пшеничного, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Законність рішення Кіровського райсуду щодо Станік та Пшеничного визначить Генпрокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути