пʼятниця, 25 січня 2013 09:35

Заклик Тимошенко про створення однієї опозиційної партії залишиться "гласом волаючої в лікарні" - політолог

Заклик Тимошенко про створення однієї опозиційної партії залишиться "гласом волаючої в лікарні" - політолог
Андрій Золотарьов: лідерам опозиційних фракцій не потрібна одна партія. Фото: 4vlada.com

Лідери опозиційних фракцій Віталій Кличко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок мають власні президентські амбіції, тому не сприйняли заклику Юлії Тимошенко про створення єдиної опозиційної партії.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Андрій Золотарьов.

"З точки зору пацієнтки ЦКЛ №5 — це цілком обгрунтована пропозиція. Зараз Юлія Володимирівна дуже добре розуміє, що в 2004 році перемога Ющенка була досягнута багато в чому завдяки об'єднанню зусиль опозиційних сил. Вона розуміє, що це необхідно, щоб протидіяти владі", - пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко не підтримав ідею Тимошенко щодо створення єдиної партії

Проте, на думку експерта, на шляху обєднання стоять особисті амбіції лідерів опозиції.

"Справа в тому, що кожен з них має свої сильні сторони і вади. Яценюк — найбільш дотичний до неї, він сильний керівник, має більший державний досвід. Але він типовий невротик у кризових ситуаціях. А це — дуже велика вада для політика, який буде виборювати президентську булаву. У Кличка дуже хороша регіональна підтримка. Проте, в нього, скоріше, не команда, а клієнтелла. У багатьох питаннях він ще дуже "сирий". Тягнибок має досить активних пасіонарних прибічників, це найбільш ідеологічна опозиційна партія, але в самого Тягнибока проблема — дуже низький президентський рейтинг. Це буде серйозною перешкодою для його амбіцій. Але, не дивлячись на це, кожен з них піде у президенти. Як кажуть: де два українці, там три президента. Чим ближче до виборів, тим більше кожен з них буде грати власну гру. Тому вони не сприйняли заклику Тимошенко до об'єднання в одну опозиційну партію. Це залишиться лише закликом волаючої у лікарні", - вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко закликала опозицію створити єдину партію, аби зупинити "каток Партії регіонів"

Відповідаючи на питання, навіщо це самій Тимошенко, Золотарьов сказав: "Це досить вагомий крок у протидії владним сценаріям на 2015 рік. Тому Банкова виходитиме з того, щоб максимально підігріти амбіції кожного з трьох лідерів".

Зараз ви читаєте новину «Заклик Тимошенко про створення однієї опозиційної партії залишиться "гласом волаючої в лікарні" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути