пʼятниця, 02 грудня 2011 13:39

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Захисник Тимошенко передбачає, що у відводі судді їм знову відмовлять

Захисник Тимошенко передбачає, що у відводі судді їм знову відмовлять

Керівник групи захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко побоюється, що при розгляді апеляції на вирок щодо "газової справи" по суті клопотання захисту про зміну запобіжного заходу та проведення судового слідства буде відхилено.

На прес-конференції в п'ятницю Власенко розповів, що на розгляд апеляції 13 грудня захист знову подаватиме клопотання, яке заявляли на попередньому розгляді скарги. За його словами, мова буде йти про відвід судді-доповідача на попередньому розгляді Олени Сітайло.

"Суддя Сітайло вже наговорила на 10 відводів. Швидше за все, ми почнемо з цього ... - ще раз поставимо питання про проведення судового слідства, про зміну запобіжного заходу вже перед трійкою суддів, але боюся, що відмова (задоволення цих клопотань) буде формальною", - підкреслив Власенко.

Він припустив, що колегія суддів не стане задовольняти ці клопотання, пославшись на те, що це вже вирішувалося на попередньому засіданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан здоров'я Тимошенко не поліпшується, бо її не лікують - захисник

У свою чергу, перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов також висловив думку, що розгляд апеляції по суті буде формальним.

"Вони чітко йдуть на те, щоб зробити апеляційний розгляд формальним", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Тимошенко у СІЗО несподівано навідалися представники Європи

Власенко при цьому зазначив, що, швидше за все, дії влади спрямовані на те, щоб залишити в силі вирок Печерського районного суду щодо "газової справи" в повному обсязі. Що стосується дій судді-доповідача Сітайло, то, як підкреслив Власенко, вона "зробила елементарні помилки", що свідчить про її низьку кваліфікацію і про те, що рішення вона приймала не самостійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резолюція Європарламенту: "Тимошенко треба допустити до виборів"

Як повідомлялося, Апеляційний суд Києва у четвер провів попередній розгляд апеляції Тимошенко і її захисту на вирок Печерського районного суду щодо "газової справи", за яким екс-прем'єр була засуджена на 7 років позбавлення волі. Екс-прем'єра на засіданні не було через стан здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Захисник Тимошенко передбачає, що у відводі судді їм знову відмовлять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути