середа, 30 листопада 2011 13:35

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

До Тимошенко у СІЗО несподівано навідалися представники Європи

До Тимошенко у СІЗО несподівано навідалися представники Європи

Представники Європейського комітету з попередження тортур позапланово відвідали екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко в СІЗО, повідомив керівник групи захисників Тимошенко Сергій Власенко.

"Європейці були неприємно вражені тією показухою, яку влаштувала пенітенціарна служба. Саме напередодні цього візиту Юлію Тимошенко вночі терміново перевели в медсанчастину, а власне зустріч проходила в приміщенні, в якому навіть не вивітрився запах свіжої фарби", - цитує Власенко прес-служба партії "Батьківщина".

За словами керівника захисту екс-прем'єра, ця позачергова зустріч тривала дві години, делегацію очолив глава комітету Летіф Гусейнов. Разом з ним був також ще один представник комітету і медексперт, який зробить свої висновки щодо стану здоров'я Тимошенко, додав Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "БЮТ-Батьківщина" вимагає не нищити фізично Тимошенко

Він також підкреслив, що цей візит Європейського комітету був позачерговим. При цьому представники Комітету стали першими європейцями, допущеними у СІЗО до Тимошенко.

"Делегація змогла зустрітися з екс-прем'єром завдяки тому, що за європейською конвенції має мандат на вільне відвідування затриманих. Разом з тим, представники комітету були шоковані тим, що на сьогоднішній день суд жодного разу не давав дозволу зустрітися з Юлією Володимирівною ні українським, ні європейським політикам, ні навіть тим членам родини Тимошенко, які не є її захисниками ", - зазначив захисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тимошенко йде кров з носа - Власенко

За його словами, делегація Європейського комітету отримала повне уявлення про умови утримання і стан здоров'я Тимошенко і скоро опублікує свої офіційні висновки.

Зараз ви читаєте новину «До Тимошенко у СІЗО несподівано навідалися представники Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути