пʼятниця, 11 листопада 2011 20:27

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Міністра Німеччини та депутатів Бундестагу не пустили до Тимошенко

Міністра Німеччини та депутатів Бундестагу не пустили до Тимошенко

Україна подала б позитивний сигнал Євросоюзу напередодні грудневого саміту, звільнивши Юлію Тимошенко та всіх політв'язнів. Про це заявила Корнелія Піпер, Державний міністр у Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини.

"Німеччина, як і Польща, розглядає Україну як свого дуже важливого партнера у східній Європі й намагається усіляко підтримувати її євроінтеграційні прагнення", – сказала пані Піпер.

Державний міністр наголосила, що європейська спільнота не відділяє економічні інтереси від демократичних цінностей. Тому компромісу не буде, бо "не може бути більше свободи, або менше свободи" і Угода про Асоціацію може бути підписана лише тоді, коли українська влада продемонструє реальні кроки на шляху усунення порушень прав людини. Йдеться про те, що "люди не можуть утримуватися під вартою, поки немає рішення суду щодо їхньої провини. Якщо ж люди таки взяті під варту, то має бути можливість їх відвідувати", – вважає німецька міністр.

"Сьогодні мені відмовили у зустрічі з Юлією Тимошенко. Також відмовили двом депутатам Бундестагу, членам німецько-української парламентської групи. Чому відмовляють у відвідинах? Ми очікуємо більших політичних зусиль для захисту прав громадян в Україні", – повідомила Корнелія Піпер.

За словами німецького політика, ЄС також очікує гарантій свободи слова, свободи зібрань й якомога швидшого вдосконалення законодавства, яке призвело б до утвердження презумпції невинуватості особи.

Корнелія Піпер, Державний міністр у Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини, разом із делегацією Бундестагу, перебуває з візитом в Україні. Вона зустрілася з першим заступником міністра закордонних справ Русланом Демченком та Уповноваженою з прав людини Ніною Карпачовою.

Раніше повідомлялося, голову партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко запросили взяти участь у ХХ-ому Конгресі Європейської народної партії (ЄНП), який відбудеться у Марселі 8-9 грудня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Міністра Німеччини та депутатів Бундестагу не пустили до Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути