Ексклюзиви
четвер, 25 жовтня 2012 08:00

"Все може закінчиться втечею президента з України" - нардеп

"Все може закінчиться втечею президента з України" - нардеп

Протистояння і взаємні образи в українській політиці зайшли дуже далеко. Через це треба переступити. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав народний депутат від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Анатолій Матвієнко.

"Наприклад, віддати "Межигір'я" ветеранам праці і інвалідам, перестати займатися рекетом, сказати, що ми віддаємо поле малому і середньому бізнесу. Треба вирішити дві основні проблеми: зберегти село і створити масу робочих місць. Для цього потрібна державна підтримка захисту ринків збуту, а не грабування виробника і доведення його до відчаю, через відсутність паритету цін. Якщо ми знайшли на Євро 8 мільярдів доларів, то можемо знайти і 3 мільярди на сільське господарство. Треба задіяти принцип справедливого розподілу статків, обмежити свої апетити", - зазначив він.

За словами Матвієнка, для цього слід звільнити з посад усіх непрофесійних людей, у тому числі й президента, зробити ревізію і провести дострокові вибори.

"І встигнути провести ці реформи до президентських виборів 2015 року, бо все може закінчиться втечею президента з України. На відміну від романтичної Юлі, Янукович знає, що таке тюрма, він туди не хоче", - зауважив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Матвієнко зняв свою кандидатуру з виборів

Матвієнко розповів, що науковці кажуть: навіть за умови деградації освіти і науки, маючи природні ресурси, Україна може входити у десятку найбагатших країн світу.

"А ми за індексом людського розвитку сьогодні ближче до 90 місця. За 21 рік ми не просунулися вперед.Я відвідую "Клуб любителів майбутнього", керівником якого є відомий економіст Олександр Пасхавер. Одного разу там доповідав співак Слава Вакарчук на тему "Що врятує Україну?". Він відповів - справжня еліта. Люди моральні та інтелігентні, які ці принципи тримають як святість. І ще — патріоти своєї країни. Якщо ви знайдете таких людей у будь-якому середовищі, я відповім чому вони не можуть домовитись. Вони не домовляться ніколи, бо для них немає платформи для цього. Якщо хтось освічений, то він аморальний тип, цинік. Якщо ж навпаки моральний - не має освіченості. А де патріоти, покажіть мені хоча б одного? Хто "українець" пише з великої літери?", - додав Матвієнко.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ

Зараз ви читаєте новину «"Все може закінчиться втечею президента з України" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути