середа, 24 жовтня 2012 15:16

"Після помаранчевої революції майже нічого не змінилося. А зараз ще й погіршилося" — нардеп

"Після помаранчевої революції майже нічого не змінилося. А зараз ще й погіршилося" — нардеп
Анатолій Матвієнко ФОТО: ukrslovo.org.ua

Відсутність якісної освіти — біда України. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав народний депутат від блоку "наша Україна — Народна самооборона" Анатолій Матвієнко.

"У державі немає запиту на якість будь-якої дії. Може є запит на якість журналістики? Нема. На якість політики чи бізнесу? Ми живемо у державі закритого доступу, абсурдного і тупикового варіанту шаленої гонитви за рентою. Кожен, хто успішний у цій державі - рантьє. Рента, у випадку України — це є нечесно отриманий прибуток, завдяки доступу влади до бюджету та ресурсу країни. Ахметову (мільярдер, нардеп-"регіонал". - ред.) дають 10 мільярдів гривень на розвиток вугільної галузі, садять його на бюджетні потоки, списують усі борги. А повинно бути інакше. Ми повинні створити суспільство конкуренції і життя за правилами. Час перейти від суспільства життя за "понятіями", від "я — начальник, ти — дурак", - зауважив політик.

Для цього, за його словами, потрібно розмежувати владу і бізнес.

"Щоб він перейшов у режим відкритого і публічного лобіювання своїх інтересів. Слід створити серйозний інститут лобізму. В цьому немає нічого страшного. Влада ж має контролювати правовий аспект. А от життя за правилами формує запит на якість. Тоді відбувається здорова конкуренція і формується авангард суспільства сильних, які здатні вести. У нас сьогодні суспільство сірих, які не хочуть конкуренції, бо самі — слабкі", - додав він.

На думку Матвієнка, Об'єднана позиція не здатна змінити суспільство так, щоб держава почала розвиватися у правильному напрямку

"У нас немає команд, які б розуміли цю філософію. У нас є команди взаємного переборювання. Після помаранчевої революції майже нічого не змінилося. А зараз ще й погіршилося. Перехід України в іншу систему можливий лише за умови взаємних домовленостей. Це не може бути взаємопереборювання. Тому мене не дуже тішить полеміка опозиції: "Сьогодні ми їх, а завтра вони нас". Не так шукають відповідей", - зазначив нардеп.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «"Після помаранчевої революції майже нічого не змінилося. А зараз ще й погіршилося" — нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути