Ексклюзиви
середа, 24 жовтня 2012 21:29

"Серед тих, хто прийде до наступного парламенту - 95% мотивуються доларом"

"Серед тих, хто прийде до наступного парламенту - 95% мотивуються доларом"
Матвієнко закликає українці припинити голосувати за бізнесменів. Фото: obozrevatel.com

Люди в Україні гарні, але суспільство, як організм, хворе.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Анатолій Матвієнко.

"Я переконався у цьому, зустрічаючись із виборцями. Готові голосувати за того, хто щось принесе, а не того, хто пропонує інший шлях. Я цим серйозно стурбований. Ви приїдьте в село. Спочатку вас спитають: "А що ви нам дасте? Щось зробите, тоді ми за вас проголосуємо". Люди не хочуть мати політика, який був би політиком і державним діячем, який щось змінить у державі. Їм даєш вудку, а їм треба відразу рибу. Це споживальницьке суспільство. Тому в нас працює система пайків та подарунків. Люди зараз думають, як би то побільше витягнути з політиків під час виборів. А якісь там розмови про відповідальність їм нецікаві", - сказав він.

За його словами, країна рухається до гіршого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Після помаранчевої революції майже нічого не змінилося. А зараз ще й погіршилося" — нардеп

"Проблема України в тому, що ми маємо суспільство населення, а не нації. Суспільство роздратоване своїми проблемами і неспроможністю влади їх вирішити. Воно агресивне, неврівноважене. У таких умовах можна зробити тільки гірше. Ви десь бачите дискусію просвітницького характеру в газетах чи на телебаченні? Показують псів, собак, які зчепилися між собою на всіх ток-шоу. Люди на це дивляться і тішаться. Мене вже туди не запрошують, але я й сам колись сказав, що більше туди не піду. Там немає дискусії, відбувається розмова глухого з німим. Це - наслідок небажання влади жити за правилами. Якщо вона хоче жити за "панятіями", розподіляти гроші між певними людьми, то їй така атмосфера потрібна. Мутна вода, в якій "здібні" люди виловлюють рибу", - зауважив політик.

На його думку, українці мають припинити голосувати за бізнесменів.

"Якщо хочете побороти корупцію, не ведіть бізнес до влади. Він вам щось даватиме, але дуже багато забиратиме. Та найголовніша порада - дайте відповідь на запитання: "Що мотивує похід цієї людини у владу?". Це не так важко побачити. Чи його мотивує слава чи долар. Слава, не в сенсі оркестру біля сільського клубу, чи вручення короваю. Це - брехливий антураж. А слава серед прийдешніх поколінь. Якщо люди працюють на благо держави і задовольняють своє "его", коли бачать користь своїх справ для народу. Вони хочуть, щоб хтось після сказав про них: "Це була чесна людина".Серед тих, хто прийде до наступного парламенту - 95 відсотків мотивуються доларом. У широкому сенсі цього слова - статками, зарплатами, посадами, доступом до перерозподілу", - наголосив депутат.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «"Серед тих, хто прийде до наступного парламенту - 95% мотивуються доларом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути