понеділок, 18 листопада 2019 14:05

Замість Манафорта у "чорній бухгалтерії" розписався чинний нардеп — Луценко

Замість Манафорта у "чорній бухгалтерії" розписався чинний нардеп — Луценко
Прізвище нардепа Луценко не назвав. ФОТО: "Дзеркало тижня"

Навпроти прізвища американського політтехнолога Пола Манафорта у "чорній бухгалтерії" Партії регіонів стоїть підпис чинного народного депутата.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив екс-генпрокурор Юрій Луценко.

Імені нардепа він не уточнив.

– Якого? — Запитав журналіст.

– Не скажу, — відповів Луценко.

– Цей нардеп у фракції ОПЗЖ ("Опозиційна платформа — За життя" — Gazeta.ua)?

– Я вам сказав те, що можу сказати. Але було відомо, що підпис там точно не Манафорта. Тим не менше, Ситник (голова НАБУ — Gazeta.ua) це зробив (повідомив, що прізвище Манафорта є в "чорній бухгалтерії", попри заборону керівника САП Назара ХолодницькогоGazeta.ua).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результатів немає, є тільки спекуляції: "чорну" касу Януковича розслідують 3 роки

Ситник повідомив американським журналістам про наявність прізвища Манафорта, аби "допомогти Гілларі" Клінтон, яка у 2016 році балотувалася на президентку США і конкурувала з Дональдом Трампом — заявив Луценко нібито зі слів Холодницького.

Імовірно, ідеться про те, що наявність прізвища Манафорта у "бухгалтерії" Партії регіонів могла нашкодити репутації Трампа (і в той е час виставити у кращому світлі Клінтон). Адже Манафорт на той час був головою його виборчого штабу. У серпні 2016 він пішов зі штабу.

18 січня 2006-го Партія регіонів найняла американського політтехнолога Пола Манафорта. Він мав зайнятись парламентською виборчою кампанією.

У документах так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів прізвище Пола Манафорта згадують 22 рази. Він міг отримати у 2007-2012-х близько $13 млн за роботу на партію.

На хабарі політологам, чиновникам, нардепам витратили близько $2 млрд. 2016-го Національно антикорупційне бюро почало розслідувати справу за матеріалами "чорної" бухгалтерії Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Замість Манафорта у "чорній бухгалтерії" розписався чинний нардеп — Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути