Ексклюзиви
четвер, 05 грудня 2013 15:06

Влада готує суспільство до екстремістського сценарію — експерт

Влада готує суспільство до екстремістського сценарію — експерт
Євген Золотарьов. Фото: pravo-znaty.org.ua

На думку політичного експерта Євгена Золотарьова, реєстрацією у Верховній Раді законопроекту "Про протидію екстремізму", влада готує суспільство до екстремальних кроків.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua

"Ця зміна риторики і прем'єра і пропрезидентської більшості говорить про те, що вони готують себе і суспільство до екстремістського сценарію і екстремальних кроків. А законопроекти це не більше ніж підтримання цієї теми", - сказав він.

На переконання Золотарьова підвести дії опозиції і організаторів Майдану під естремістські дуже складно бо ці протести "відрізняються тільки масовістю".

"Поки те що відбувається є самоорганізацією громадян. Опозиція зараз грає роль статиста і відповідальність на себе поки не бере", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Корчинського запевняє, що на її чоловіка готують кримінальну справу, а за будинком стежать

"Стосовно того, що є екстремістсько налаштовані групи, то представники влади про них знають краще, бо вони їх координують. Для всіх, хто слідкує за розвитком подій, це є абсолютно очевидним. Всі ці історії з Корчинським і ультрасом всім відомі і тут немає потреби навіть коментувати", - додав експерт.

Він зауважив, що поки жодного протиправного захоплення будівель не було.

"Наприклад Київська міська рада є на балансі громади і це власне є справа громади — заходити в неї чи не заходити. Стосовно інших споруд, то ніхто в них не заходив, якби дійсно відбулося захоплення Кабміну чи Адміністрації президента, це можна було б кваліфікувати як екстримізм", - зазначив Золотарьов.

Він висловив думку, що поки не відбувається навіть блокування роботи держустанов, про яке говорить опозиція.

"Поки є заклики до блокування роботи. Але я бачу, що це не блокування роботи, а пікетування. Бо блокування роботи передбачає, перекриття приміщення. Зараз це просто пікет з метою психологічного тиску. Бо на засідання Кабміну члени Кабінету міністрів потрапляють. Всі знають, що є мережа підземних переходів. Є кілька входів які не пікетуються. Насправді по-серйозному ніхто зупинкою роботи не займався", - сказав він.

"Законодавчий орган свою легітимність втратив давно і всі розуміють, що допоки там зберігається пропрезидентська більшість, то він швидше є органом бутафорським, тому апелювати до нього, чи реєструвати якісь законопроекти в даній ситуації не продуктивно. Зрозуміло, що опозиції треба показувати якусь діяльність хоча б по блокуванню, а представникам влади показувати її в якості внесення законопроектів", - додав він.

Нагадаємо нардеп-"регіонал" Вадим Колесніченко зареєстрував у Верховній Раді законопроект "Про протидію екстремізму".

Зараз ви читаєте новину «Влада готує суспільство до екстремістського сценарію — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути