четвер, 05 грудня 2013 14:06

Команду "Беркуту" розганяти Євромайдан дав Захарченко - журналіст

Команду "Беркуту" розганяти Євромайдан дав Захарченко - журналіст
Фото: forbes.ua

Телеграму про виклик спецназу для розгону Євромайдану підписав особисто міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, - про це заявив кримінальний журналіст Володимир Бойко в ефірі радіостанції "Голос Столиці".

Адвокат, екс-слідчий Генеральної прокуратури Віктор Сандига в ефірі радіостанції "Голос Столиці" припустив, що наказ про розгін Майдану вночі 30 листопада давав глава МВС або його заступник, - повідомляє "Голос столиці"

"Якщо у штурмі Майдану брали участь не тільки київський" Беркут", а й Луганський, Кримський і т.д.. Не в повноваженнях начальника міліції Києва дати такий наказ, щоб вони сюди прибули Це має бути наказ міністра або заступника, згідно нормативних актів", - заявив Сандига.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти знайшли 18 зниклих після розгону Євромайдану

У свою чергу, кримінальний журналіст Володимир Бойко стверджує, що телеграму про виклик "Беркута" з регіонів для розгону демонстрантів однозначно підписував міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

"Я зараз скажу прізвище людини, яка підписала телеграму про виклик. Це особисто міністр Захарченко. Дубовик не підписував. Я бачив цю телеграму", - заявив Бойко в ефірі радіо "Голос Столиці".

Крім цього, на думку екс-слідчого Генеральної прокуратури Віктора Сандиги, під час розгону Майдану правоохоронці перевищили службові повноваження.

"Не можна бити лежачого, не можна бити людину, яка нічого не робить. Вони перевищили службові повноваження, але питання в тому, чи буде дана команда вести розслідування відносно них, адже вони можуть тоді щось таке сказати, що буде незручно тим, хто давав команди", - говорить Сандига .

Зараз ви читаєте новину «Команду "Беркуту" розганяти Євромайдан дав Захарченко - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути