четвер, 05 грудня 2013 14:21

У Києві спецназівці охороняють громадян від "Беркуту"

У Києві спецназівці охороняють громадян від "Беркуту"
Фото: ngo.donetsk.ua

Спецназ вийшов на вулиці Києва, щоб охороняти Євромайдан від "Беркута".

Незважаючи на заборону міністра МВС Захарченка бити мітингувальників, на охорону барикад у центрі Києва вийшли професіонали - спецназівці, - повідомляє "Портал неполітичних новин"

Це в основному ветерани афганської війни, деякі воювали і в Чечні. Комендант Петро, який представився чинним севастопольським військовим капітаном, розповів ЗМІ подробиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час мітингів у Києві постраждали 412 осіб - МВС

За словами Петра, він приїхав до Києва у відпустку. Хотів відпочити, як каже капітан, але вийшли на Майдан і потрапили в самий епіцентр подій. Петро каже, що своїми очима бачив, як "Беркут" оточив мітингувальників і бив. Після цього друзі стали збирати всіх знайомих армійців - ветеранів спецназу. Уже в ніч на суботу Петро до ранку збирав своїх людей біля Михайлівської  Ветерани кинули клич по всій Україні .

Тепер на Майдані цілодобово чергують 4 групи ветеранів спецназу. Всього - кілька тисяч бойовиків. У них чіткий план дій. Перша група, в разі нападу, має забезпечити оборону. Друга, за словами Петра, прикриває її і завдає адекватний удар у разі агресії "Беркута". Третя охороняє умовний центр. Четверта вступає в дію у разі прориву "беркутівців".

За словами Петра, ветерани спецназу - у повній бойовій готовності, вони постійно тренуються. Петро каже, що мирних громадян повинні охороняти професіонали. На організацію оборони Майдану його спонукала картина розгону Майдану в ніч на суботу.

Зараз ви читаєте новину «У Києві спецназівці охороняють громадян від "Беркуту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути