середа, 31 жовтня 2012 12:30

Вибори мера Києва можуть вже бути на початку наступного року - нардеп

Вибори мера Києва можуть вже бути на початку наступного року - нардеп
Володимир Бондаренко: нова ВР одразу займеться цим питанням. Фото: news.liga.net

Питання виборів мера Києва вирішить вже нова Верховна Рада, бо ця вже буде зайнята тільки останнім дерибаном бюджету.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Володимир Бондаренко.

"Скільки б не тягнулося це питання, його колись таки треба буде розв'язувати. Тому ці ігри, які затіяні Партією регіонів у Києві, полягають у тому, що вони імплантували сюди абсолютно конституційно незаконного київського міського керівника, - підкреслив він. - Тепер подумаємо про його легітимність. Є рішення КСУ, яке має силу конституційної норми і прямо говорить: президент України зобов'язаний призначити головою КМДА особу, яка обрана київським міським головою".

Таким чином, наголосив Бондаренко, Київська міська рада наразі є нелегітимною.

"Тобто, сьогодні суспільна легітимність київської міської ради дорівнює мінусу, навіть не нулю. Тому що це люди, які дерибанили землю. Київська міськрада не обрана киянами. Єдина обрана законодавча гілка влада у Києві - це 13 депутатів, які представляють єдиний опозиційний напрямок. Тому рахуватися з цим треба буде, і ми, як представники Києва, будемо вимагати проведення виборів мера щонайшвидше", - запевнив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти: у Кличка є чотири кандидати на посаду мера

Бондаренко наголосив, що це питання вже й так занадто довго затягується.

"Я думаю, що в цьому відношенні ми знайдемо підтримку в дуже багатьох нових людей, які прийдуть до Верховної Ради. Бо вони не однобоко орієнтовані на нинішнього президента, у якого сьогодні вже вектор напрямку йде не вгору, а вниз. І всі це вже зрозуміли. Багато з тих, хто планував до нього перебігти, дуже вже думають, треба бігти чи ні. Бо хочеться зберегти нейтральність на всяк випадок, бо у 2015 році буде точно інший президент", - підкреслив він.

Нардеп припустив, що вибори мера Києва можна вже очікувати на початку наступного року, бо це рішення нова Верховна Рада прийме одразу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не назначив мера, "він говорить все, що йому в голову стукне" - Бригинець

"Нинішня Рада, яка є, ніколи це питання не вирішить. Але її доля вже обмежена, як мінімум дерибаном бюджету. Вони розраховують щонайменше поділити між собою останній бюджет, а потім далі хай що хто хоче, те й робить. Тому думаю, що десь в листопаді ці питання з Радою з'ясуються і вибори буде оголошено, очевидно на початок наступного року", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Вибори мера Києва можуть вже бути на початку наступного року - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути