вівторок, 02 жовтня 2012 11:14

Експерти: у Кличка є чотири кандидати на посаду мера

Наталія Новак, Кирило Куликов, Віталій Ковальчук та Анатолій Коваленко розглядаються сьогодні, як можливі кандидати в мери Києва замість Віталія Кличка.

Про це повідомляють журналісти видання Kyiv.comments.ua, опитавши провідних українських політологів.

Лідер партії "УДАР" може відмовитися від боротьби за посаду міського голови, оскільки реальні повноваження мера сьогодні мізерно малі: "Кличко загнав себе в пастку обіцянками "не кинути киян" і тепер йому потрібно шукати конкурентоспроможну фігуру зі своєї команди".

Всього претендентів чотири - поки ще нардеп Кирило Куликов, керівник виборчого штабу "УДАРу" Віталій Ковальчук, заступник Кличка у Київраді Наталія Новак і екс-голова Печерської райдержадміністрації, депутат Київради Анатолій Коваленко.

Як говорить, директора Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Володимира Фесенка, амбіції можуть бути у Куликова, але у нього занадто неоднозначна репутація. Хоча в цілому знайти гідну заміну Кличка на виборах буде проблематично.

Політолог Віктор Небоженко вважає, що реальним кандидатом може стати Віталій Ковальчук. Однак "сірого кардинала" Кличко практично не знають в Києві. Та й він, напевно, сконцентрується на роботі в парламенті.

Враховуючи управлінський досвід Анатолія Коваленка, його кандидатура також може розглядатися всерйоз. "Коваленко зараз не так публічно займається київською проблематикою, хоча це дуже кваліфікований, підготовлений фахівець", - зазначив Віктор Небоженко. Його кандидатуру позначив також голова КВУ Олександр Черненко.

Не дивлячись, на свою невелику публічність, піти на вибори мера може і депутат Київради Наталія Новак. "Якщо висувати її кандидатуру, то потрібна дуже серйозна розкрутка. Без цього важко претендувати на перемогу", - зазначає Фесенко.

Він говорить, що в цілому знайти рівноцінну заміну Кличко буде важко, але можливо. Адже потрібна людина, яка має досвід управлінської роботи. При цьому, потрібно правильно розставити пріоритети. "Головне, щоб був хороший старт, а далі вже визначальним стає технологічний питання розкрутки", - вважає Володимир Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Експерти: у Кличка є чотири кандидати на посаду мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути