пʼятниця, 11 грудня 2020 11:32

Венедіктова і держдача: з'явилися нові подробиці

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова не доплатила за проживання на державній дачі, оренда якої обійшлась їй утричі дешевше.

  Раніше Ірина Венедіктова обіцяла, що внесе доплату, якщо службова перевірка підтвердить занижену вартість оренди.
Раніше Ірина Венедіктова обіцяла, що внесе доплату, якщо службова перевірка підтвердить занижену вартість оренди.

В Офісі генпрокурора повідомили, що Ірина Венедіктова вирішила не вносити доплати за проживання у державній резиденції комплексу "Пуща-Водиця" площею майже 700 кв. м, пишуть журналісти програми "Схеми: корупція в деталях".

Маєток, у якому мешкала, не лише належить до найбільш облаштованих приміщень на території, а й має статус державної резиденції. 1 кв. м оренди, судячи з укладеного контракту, коштував Венедіктовій 95 грн на місяць - 64 тис. грн за весь будинок щомісячно.

Вартість оренди 1 кв. м у приміщеннях найвищого класу в комплексі "Пуща-Водиця" становить майже 320 грн на місяць.

Виходячи з цих розрахунків, генпрокурорка мала би додатково доплачувати щонайменше 152 тис. грн на місяць.

Відмову доплатити різницю в Офісі генпрокурора пояснили так: "Жодних додаткових доплат за проживання в державній резиденції Ірина Венедіктова не здійснювала, оскільки орендна плата була сплачена нею згідно з розрахунком до договору про надання у користування держрезиденції", – повідомила пресслужба відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У день боротьби з корупцією Венедіктова згадала про "злодіїв з елітними будинками і польотами на острови"

Ірина Венедіктова скористалася секретною постановою Кабінету міністрів від 19 червня за підписом прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Що дозволило користуватися держдачами і резиденціями не тільки президентові, прем'єр-міністру й голові Верховної Ради, як це було раніше, але й іншим громадянам "у визначеному суб'єктом управління порядку".

Хоча на практиці скористатися таким правом пересічний громадянин не зможе.

Верховна Рада призначила Ірину Венедіктову генеральною прокуроркою 17 березня. Її кандидатуру пропонував президент Володимир Зеленський.

На позачергових парламентських виборах торік вона йшла 3-ю в списку партії "Слуга народу". Тимчасово виконувала обов'язки директора Державного бюро розслідувань.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова і держдача: з'явилися нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути