Ексклюзиви
четвер, 13 червня 2024 06:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія надасть Україні пакет допомоги у понад $300 млн

Велика Британія надасть Україні пакет допомоги у понад $300 млн
Велика Британія оголосить про виділення Україні понад $300 млн. Фото: pixabay.com

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на саміті "Великої сімки" в Італії оголосить про виділення допомоги Україні у розмірі £242 млн (близько $309 млн).

Це фінансування демонструє незмінну міжнародну солідарність Великої Британії з Україною та гнучкість у реагуванні на нагальні потреби, спричинені російською агресією, повідомляє сайт уряду країни.

"На саміті прем'єр оголосить про виділення до 242 млн фунтів стерлінгів допомоги Києву для задоволення нагальних гуманітарних, енергетичних та стабілізаційних потреб, а також для закладання фундаменту для довгострокового соціально-економічного відновлення та реконструкції", - сказано в повідомленні.

У Лондоні наголосили, що критично важлива енергетична інфраструктура постраждала від інтенсивних російських ракетних ударів та бомбардувань протягом останніх кількох місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100 років дружби зі Сполученим Королівством. Чи завітає до Києва король?

"Пріоритетом для прем'єр-міністра на саміті буде робота з партнерами над узгодженням способу використання заморожених російських активів для підтримки України. Вартість активів, які знаходяться в юрисдикціях G7, становить $285 млрд. Велика Британія стала першою країною, яка запровадила законодавство, що дозволяє зберігати санкції доти, доки Росія не заплатить за завдані нею збитки", - наголошують у заяві.

У преслужбі уряду також нагадали, що наразі Велика Британія виділила майже £12,7 млрд на військову, гуманітарну та економічну підтримку України і часто була першою, хто надавав життєво необхідну летальну допомогу. Від крилатих ракет Storm Shadow до танків Challenger 2.

"Ми повинні бути рішучими і креативними в наших зусиллях на підтримку України і припинення незаконної війни Володимира Путіна в цей критичний момент. Велика Британія залишається в авангарді міжнародної реакції, як це було від початку. Ми повинні перейти від "стільки, скільки буде потрібно" до "чого б це не коштувало", якщо ми хочемо покласти край цій незаконній війні", - сказав Сунак.

Основна партія зброї з великих пакетів допомоги від Сполучених Штатів надійде в Україну через кілька місяців. США вже передали Україні невеликі партії першої військової допомоги з пакета на €1 млрд, яку оголосили після розблокування фінансування в Конгресі.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія надасть Україні пакет допомоги у понад $300 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути