Ексклюзиви
субота, 20 липня 2024 21:22

Спецтема: Війна Росії проти України

В США зробили нову заяву щодо ударів України по території РФ американською зброєю

В США зробили нову заяву щодо ударів України по території РФ американською зброєю
Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван не має однозначної відповіді, чи дозволить Вашингтон використовувати американську зброю для більш глибших ударів по РФ. Фото: Getty Images

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван не має однозначної відповіді, чи дозволить Вашингтон використовувати американську зброю для більш глибших ударів по РФ.

Він зазначив, що це питання ставили президенту США Джо Байдену на пресконференції після саміту НАТО Про це повідомляє "Голос Америки".

Тоді Байден сказав, що Штати постійно дивляться на ситуацію - що потрібно Україні, що можна запропонувати, і відповідно до цього Америка робить свої судження. І зі зміною війни в Україні змінюється підтримка США, розвиваються можливості які надаються, і змінюються параметри які встановлюються.

"Тож я не можу дати однозначної відповіді на це питання щодо майбутнього", - сказав Салліван на щорічному безпековому форумі, який проходить у штаті Колорадо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський міністр оборони висловився про дозвіл ЗСУ бити по території РФ

Водночас радник президента США з питань нацбезпеки наголосив, що тепер позиція Байдена полягає в тому що обставини змінюються. Тож він дозволив наданою Україні зброєю, завдавати удари по території РФ поблизу кордону, коли Росія розпочала другий наступ у напрямку Харкова.

Проте поки що політика Байдена щодо далеких ударів по російський території не змінилася.

Також Салліван повідомив, що озброєння від США є критично важливим для цієї війни. Проте він не знає, якою буде політика ймовірної нової адміністрації.

Крім того, радник президента США з питань нацбезпеки вважає, що очікуваний перехід координації збройної підтримки України від США до НАТО забезпечить постачання допомоги українським військам при будь-якій адміністрації.

Він наголосив, що НАТО відіграватиме вирішальну роль і буде основою підтримки України "на довгостроковій, стійкій основі".

Українська армія зможе експлуатувати винищувачі F-16 у межах своєї суверенної території, коли літаки надійдуть в Україну.

Тобто, ЗСУ зможуть з їх допомогою завдавати ударів і по тимчасово окупованих територіях. Однак, ситуація з ударами по цілях в РФ є складнішою. Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" розповів речник Пентагону Пет Райдер.

Зараз ви читаєте новину «В США зробили нову заяву щодо ударів України по території РФ американською зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути