Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2024 13:54

Британський міністр оборони висловився про дозвіл ЗСУ бити по території РФ

Британський міністр оборони висловився про дозвіл ЗСУ бити по території РФ
Міністр оборони Великої Британії Джон Гілі прокоментував дозвіл Україні завдавати ударів по РФ британською зброєю. Фото: bukvy.org

Велика Британія не допомагатиме Україні вражати цілі на території РФ, заявив міністр оборони країни Джон Гілі в ефірі BBC Radio 4.

Разом з тим, перебуваючи у Великій Британії, український президент Володимир Зеленський звернутися за дозволом вільніше використовувати зброю британського виробництва під час атак по Росії. Про це пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив заяву про надання Україні винищувачів F-16

Міністр не виключив прийняття прохання президента України використовувати ракети британського виробництва для ударів по російській території. Однак він додав, що Британія не буде причетна до таких атак.

"Ми надаємо Україні зброю для захисту їхньої суверенної країни. І це не заважає їм вражати цілі в Росії, але це мають робити українці. Це має бути зроблено в рамках параметрів і в межах міжнародного гуманітарного права", - сказав Гілі.

Король Великої Британії Карл ІІІ зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським у Бленгеймському палаці. Зустріч відбулася на полях саміту Європейської політичної спільноти.

Зеленський подякував Карлу ІІІ та всій королівській родині за підтримку українського народу та увагу до українців, які знайшли тимчасовий прихисток у Великій Британії.

Зараз ви читаєте новину «Британський міністр оборони висловився про дозвіл ЗСУ бити по території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути