вівторок, 11 листопада 2008 14:56

В СБУ розказали, що вони накопали на депутатське злочинне угруповання "Добряки"

СБУ викрила одну з найбільш розгалужених мереж доставки в Україну контрабанди з Китаю, Туреччини, Сирії та країн Західної Європи, створену і підконтрольну організованому злочинному угрупованню "Добряки", яке безпосередньо очолює один з народних депутатів України ІV скликання.

Про це сьогодні на позачерговому засіданні міжвідомчої робочої групи з протидії корупції повідомив заступник голови СБУ Тиберій Дурдинець.

За його словами, вказаним ОЗУ були організовані контрабандні канали на західному кордоні держави та у портах Іллічівська й Херсона.

Угруповання чітко ієрархічно побудовано, у кожному з регіонів, у зонах відповідальності Південної, Івано-Франківської, Львівської, Харківської і Київської обласних митниць, діє група під керівництвом "довірених осіб" цього ОЗУ.

Крім того, у протиправних об орудках угруповання задіяні більше 10 суб"єктів підприємництва, зокрема й іноземні та зареєстровані в офшорних зонах, з використанням реквізитів яких здійснюється зовнішньоекономічна діяльність у зонах відповідальності згаданих митниць.

Також, ОЗУ налагодило канали контейнерних і карго-перевезень власними морськими суднами "Вікінг" та "Атлант" водотоннажністю в 1 тис. тонн, вантажним транспортом (понад 50 одиниць) і авіацією.

Як зазначив Дурдинець, загалом протиправна діяльність "Добряків" триває понад 10 років, а щорічні збитки держбюджету тільки від ухилення від митних платежів компаніями, які об"єднані під брендом "Трансатлантік Груп", за попередніми оцінками, сягають понад 1 млрд. грн.

У ході припинення протиправної діяльності цього угруповання задокументовано епізоди контрабанди, порушено 5 кримінальних справ і встановлено корупційні зв"язки серед представників суддівського корпусу, правоохоронних органів і деяких народних депутатів ВР VI скликання, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ розказали, що вони накопали на депутатське злочинне угруповання "Добряки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути