Ексклюзиви
вівторок, 04 червня 2024 02:56

В НАТО вважають, що Альянс має 2-3 роки, щоби підготуватися до війни з РФ

В НАТО вважають, що Альянс має 2-3 роки, щоби підготуватися до війни з РФ
В НАТО підрахували, коли може розпочатись війна проти РФ. Фото: УНІАН

У НАТО є два-три роки, щоб підготуватися до війни з РФ. Країна-агресор за цей час відновить здатність до конвенційної війни.

Це дає вікно країнам НАТО для відновлення сил і запасів в той час, коли Альянс підтримує Україну, заявив головнокомандувач армії Норвегії генерал Ейрік Крістофферсен, пише Bloomberg.

Це менший часовий проміжок, ніж оцінювали деякі західні офіційні особи під час обговорення в НАТО нарощування військового потенціалу Росії та її здатності відновлювати сили.

"У якийсь момент хтось сказав, що це займе 10 років, але я думаю, що ми повернулися до терміну в менш ніж 10 років через промислову базу, яка зараз працює в Росії", - сказав Крістофферсен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія сіятиме хаос у світовій економіці, якщо Путін доб'ється свого в Україні

Генерал зазначив, що російський диктатор Володимир Путін неодноразово заявляв, що не зацікавлений у війні проти РФ.

Парламент Норвегії має схвалити план щодо збільшення майже вдвічі витрат на оборону протягом наступних 12 років, аби адаптуватися до загроз з боку РФ. Акцент буде зроблено на можливостях військово-морських сил та протиповітряної оборони, заявив Крістофферсен.

Норвегія прагне досягти своєї цілі щодо витрат у рамках НАТО - 2% від валового внутрішнього продукту вже у 2024 році. Рівня у 2,7% ВВП буде досягнуто до 2030 року.

"Зараз я бачу вікно, де ми можемо виконати вимоги, узгоджені НАТО, нову командну структуру, нові структури сил, нові регіональні плани. Тож ми можемо реалізувати ці плани та ці рішення у наступні роки, але нам потрібно пришвидшитися", - сказав командувач норвезької армії.

У Німеччині 3 червня розпочались одні з найбільших в Європі навчань НАТО зі спільних повітряних операцій.

Вони спрямовані на посилення співпраці із країнами-партнерами. Тренування також передбачають обмін авіаційним і технічним досвідом.

У тактичних навчаннях військово-повітряних сил НАТО на німецькій авіабазі беруть участь близько 60 винищувачів та інших бойових літаків.

Зараз ви читаєте новину «В НАТО вважають, що Альянс має 2-3 роки, щоби підготуватися до війни з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути