Ексклюзиви
понеділок, 03 червня 2024 01:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія сіятиме хаос у світовій економіці, якщо Путін доб'ється свого в Україні

Росія сіятиме хаос у світовій економіці, якщо Путін доб'ється свого в Україні
Російський диктатор Володимир Путін намагається захопити Україну, щоб тиснути на Захід. Фото: ТАСС

Росію надзвичайно збагатило б захоплення України. І дало б можливість ще потужніше шантажувати Захід, сіючи хаос у світовій економіці.

Газовий шантаж Росії після повномасштабного вторгнення є хорошим показником того, що буде, якщо Путін доб'ється свого. Таку думку висловила економічний оглядач Ліліан Бівінгс, пише The Telegraph.

"Ударні хвилі повного контролю над Україною Росією відчувалися б не просто одразу. Вони розвиватимуться протягом років і десятиліть, торкаючись усіх куточків землі", - зазначає автор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ може здійснити неочікувану атаку - британський експерт

Так, у разі перемоги над Україною Росія взяла б під повний контроль чорноморські порти країни, через які експортується зерно.

"Усе зерно, зібране українськими фермерами та призначене для відправлення з цих портів, тепер належало б Росії. Кремль міг забрати його собі або відправити союзникам. Вкрадене зерно з окупованих територій вона вже відправила своїм друзям по всьому світу", - йдеться у матеріалі.

Крім того, якщо РФ захопить Україну, то отримає повний доступ до військово-промислового комплексу, який Київ розбудовував протягом останніх двох років.

"Все це належало б Росії – яка, відколи захопила Україну, стоїть буквально біля воріт ЄС. Росія та її друзі можуть продати зброю та її частини нечесним особам по всьому світу. І якщо вони захочуть використати це проти НАТО, вони також мають такий варіант", - вважає Бівінгс.

За її словами, відмова від України означала б зробити Росії "подарунок епічних масштабів": знелюднений сільськогосподарський бастіон, наповнений одними з найбажаніших ресурсів у світі, а затримка допомоги, "кожен кілометр, здобутий Росією на полі бою під час її просування на захід, наближає Кремль до цієї найвищої винагороди".

Російські загарбники продовжують зосереджувати живу силу та техніку біля Харківської та Сумської областей.

Кількість бойових зіткнень з початку доби складає 55.

Як і раніше, найнапруженіша ситуація на Покровському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Росія сіятиме хаос у світовій економіці, якщо Путін доб'ється свого в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути