вівторок, 03 липня 2012 00:06

В "мовному" законі немає ні слова про русифікацію - Колесніченко

В "мовному" законі немає ні слова про русифікацію - Колесніченко
Фото: podrobnosti.ua

Один з авторів "мовного" законопроекту Вадим Колесніченко стверджує, що навколо нього сьогодні багато інсинуацій.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова".

"Довідник 1987 року: на Україні діяло 9 видавництв на українській мові і одне для російськомовних літераторів", - розповів політик.

Так само Колесніченко нагадав, що на сьогодні є більше одного мільйона підписів людей, які хочуть захистити своє право розмовляти російською мовою. У законі немає ні слова про русифікацію, наполягає він.

"Відкрийте закон і прочитайте, де там говориться про русифікаторів? Абсурд і інсинуаціі навколо цього закону вже смішні. Ми або захищаємо права людини в державі, або дозволяємо якомусь одному корінному етносу знищити права інших. При цьому 20 років тому українську державу ми утворили всі. У нас не питали національність і ми всі платимо податки ", - зазначив нардеп.

Колесніченко також додав, що захищає не мову, а права людей говорити рідною мовою.

На питання про те, як він збирається захищати права національних меншин, яких в областях за чисельністю менше 10%, політик зазначив: "Питання караїмської, кримчатської, татарської і російської мов - це рекомендація європейських інституцій. В областях, де немає 10%, місцеві органи можуть розглянути особливі спеціальні способи підтримки цих мов - відкриття недільних шкіл, підготовка культурних центрів, що фінансуються з місцевих бюджетів".

 

Зараз ви читаєте новину «В "мовному" законі немає ні слова про русифікацію - Колесніченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути