неділя, 02 березня 2014 14:51

У Євпаторії російські військові на БТРах їздять по горілку

У Євпаторії російські військові на БТРах їздять по горілку
Фото: vpk.name

2 березня у Євпаторії військові без розпізнавальних знаків продовжують знаходитися на території 55-ї зетіно-ракетної частини. Вчора вони захопили частину.

За словами місцевого Володимира Клименка, частина здалася без бою.

"Зразу вивісили білий прапор, тільки росіяни заблокували всі виходи до частини. Я розумію командира частини. Він не хотів, щоб було кровопролиття. Звісно, на тих, хто захоплював, не було розпізнавальних знаків, але ж номери на БТРах російські. І горілку люблять. Знайомий розказував, що бачив, як під'їхали на БТРі до магазинчику, і один солдатик побіг за горілкою. Виніс 4 пляшки, в кожній руці по дві. Видно, поки їм ніяких наказів не дають, то вони собі розважаються", - сказав він.

Працівники частини розповіли, що всім українським військовим наказали переодягтися в цивільне і просто сидіти в казармах. Від спостереження за повітряним простором їх усунули. Військові побоюються, що тепер з боку Росії буде й повітряна експансія. Українських солдат не випускають з казарм, вони там читають, грають в карти. Кажуть, що насилля над ними ніхто не чинить.

"Думки євпаторійців зараз розділились. Одні хочуть до Росії, інші – ні. Але абсолютно всі хочуть жити в мирі і спокої. В мене в класі вчаться діти різних національностей. Але ніколи ніяких проблем з національного питання не було. Діти дружать між собою не дивлячись на приналежність до національності. Так само і дорослі. Ніколи я не чула, щоб хтось когось ображав чи обзивав. Проблему мають вирішити політики тільки мирним шляхом", - запевнила вчитель початкових класів Ганна Амброщук.

На дану годину у Євпаторії не спостерігалось підвищення активності російських військових.

Зараз ви читаєте новину «У Євпаторії російські військові на БТРах їздять по горілку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути