пʼятниця, 23 травня 2008 12:52

Ющенко запропонував учасникам енергетичного саміту підписати три документи

Президент України Віктор Ющенко запропонував учасникам енергетичного саміту підписати три документи. Про це він заявив сьогодні у Києві, відкриваючи саміт з питань енергетичної безпеки.

Зокрема, глава держави запропонував підписати спільну заяву щодо створення Балто-Чорноморського енергетичного простору. За словами Президента, це покращить можливості виробників і транзитерів енергоресурсів у контексті транспортування каспійської нафти на європейські ринки.

Крім того, Ющенко запропонував підписати спільну заяву стосовно розбудови нафтопроводу Одеса-Броди до Гданьська, Плоцька та інших країн ЄС. За його словами, експертні оцінки підтверджують окупність такого проекту.

Говорячи про будівництво нового НПЗ в Україні, Президент України сказав: "Він несе високу вигоду і має перспективи". Він також запросив від імені України всіх учасників саміту приєднатися до реалізації цього проекту.

Третім документом, запропонованим Ющенком до підпису, є Київська декларація, яка має на меті окреслити основні принципи співпраці між країнами – учасницями саміту та країнами G8 та Євросоюзу, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко запропонував учасникам енергетичного саміту підписати три документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути