Ексклюзиви
понеділок, 25 червня 2007 11:32

Ющенко виступить з промовою на саміті в Туреччині

Президент України Віктор Ющенко відбув до Туреччини з дводенним візитом, де візьме участь у роботі Ювілейного саміту Організації чорноморсько-європейського співробітництва (ОЧЕС), що відбудеться у м.Стамбул.

Самміт ОЧЕС буде присвячено 15-річчю від дня створення цієї організації.

Як повідомляє прес-служба Президента України, за результатами саміту глави держав та урядів країн-учасниць ОЧЕС мають ухвалити спільну декларацію. Також у рамках саміту міністрами закордонних справ держав-учасниць ОЧЕС плануються до підписання меморандуми про взаєморозуміння щодо розвитку морських магістралей регіону ОЧЕС та про скоординований розвиток кільцевої магістралі навколо Чорного моря.

Програмою робочого візиту Президента заплановано проведення ряду двосторонніх зустрічей з президентами Болгарії, Румунії, Сербії, Туреччини, Молдови.

26 червня Ющенко виступить з промовою на відкритті конференції "Схід зустрічає Захід: нові кордони енергетичної безпеки".

Як повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ України, під час роботи саміту будуть підбиті підсумки 15-річного розвитку ОЧЕС та окреслені завдання на майбутнє з урахуванням викликів, що постають перед організацією сьогодні.

У рамках саміту відбудеться спеціальне засідання Ради міністрів закордонних справ, на якому, зокрема, буде погоджено підсумковий документ саміту – Декларацію, що буде підписана главами держав та урядів.

До ОЧЕС на сьогодні входить 12 країн-членів: Албанія, Азербайджан, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Росія, Румунія, Сербія, Туреччина, Україна. Країнами-спостерігачами в ОЧЕС є Австрія, Білорусь, Хорватія, Чехія, Єгипет, Франція, Німеччина, Італія, Польща, Словаччина, США.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко виступить з промовою на саміті в Туреччині ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути