Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2007 09:06

Ющенко: "Москва блокує справу про моє отруєння"

Ющенко: "Москва блокує справу про моє отруєння"
Президент України Віктор Ющенко звинувачує Росію у блокуванні розслідування справи про його отруєння.

Як повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі, Ющенко сказав газеті "Таймс", що Москва відмовляється співпрацювати навіть після того, як він обговорив це питання безпосередньо з Президентом РФ Володимиром Путіним.

На запитання часопису, чи думає він, що у цій справі було державне втручання, Ющенко відповів, що це не було приватною справою.

Газета нагадує, що Росія була єдиною державою, яка відмовилась надати українським слідчим зразки діоксину, які виробляються в її лабораторіях. Часопис зазначає, що російський генеральний прокурор проігнорував вимоги української сторони видати українських підозрюваних, які втекли до Росії.

Президент України також сказав "Таймс", що розслідування вже майже завершено, і що слідчі вже знають, хто, коли, де і яку речовину застосував.

За його словами, "є троє ключових людей, які зараз перебувають в Росії. Україна подала прохання до російської Генеральної прокуратури, аби їх повернули до України для розслідування".

"На жаль, жодної відповіді від російської сторони не було", - сказав Ющенко. За його словами, йому стало погано після вечері з Ігорем Смешком, на той час головою Служби безпеки України, та його заступником Володимиром Сацюком.

"Таймс" зауважує, що Сацюк його помічник після Помаранчевої революції втекли до Росії. Обидва сказали, що не мали нічого спільного з отруєнням Президента України.


Зараз ви читаєте новину «Ющенко: "Москва блокує справу про моє отруєння"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути