Ексклюзиви
четвер, 03 травня 2007 18:27

Ющенко призначив Гавриша суддею Конституційного Суду

Ющенко призначив Гавриша суддею Конституційного Суду
Президент України Віктор Ющенко призначив Степана Гавриша суддею Конституційного суду. Відповідний указ розміщений на офіційному сайті Президента в четвер.

"Призначити Гавриша Степана Богдановича суддею Конституційного Суду України", – йдеться в указі.

30 квітня і 1 травня президент звільнив суддів Конституційного суду Валерія Пшеничного і Сюзану Станик.

Степан Богданович Гавриш народився 2 січня 1952 року в с. Олешів Івано-Франківської області.

Обраний народним депутатом України в березні 1998 року (повторно – в березні 2004 року).

Займаний пост: голова партії "Центр" (виборчий блок "Не так!").

Степан Гавриш – лідер партії "Центр", що балотувався на виборах у ВРУ в березні 2006 року у складі опозиційного блоку "Не так!". Але ставка на есдеків виявилася невиграшною і очікування Гавріша стати народним депутатом нового парламенту не виправдалися, оскільки "Не так!" 3- процентний бар"єр не подолала, набравши тільки 1,1 % виборчих голосів.

На політичній арені України Степан Гавриш грав різні ролі: координував парламентську прокучмівську більшість, був лідером депутатської групи "Демократичні ініціативи", захищав інтереси кандидата в Президенти України Віктора Януковича в суді на виборах у 2004 році.

У найближчому майбутньому Гавриш планує продовжити свою кар"єру юриста в Конституційному суді, але лише доти, поки знов не буде затребуваний у великій політиці.

Крім того, Степан Гавриш активно бере участь у суспільній і доброчинницькій діяльності, очолюючи ряд громадських організацій і дитячий добродійний фонд "Берег надій".

Степан Гавриш – має державні нагороди й відзнаки, а також наукові звання в області юриспруденції, він є автором ряду монографій і численних публікацій у вітчизняних і зарубіжних виданнях.

Степан Богданович Гавриш одружений, дружина, Ольга Миколаївна Гаврі, – викладач економіки. У Гаврішей дві дочки (Тетяна – президент юридичної фірми "Інюрполіс", Мар"яна – студентка Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого) та маленький син Лука (2004 р.). У Степана Богдановича є також онуки.

За матеріалами: "Українська правда", "Кореспондент".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко призначив Гавриша суддею Конституційного Суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути