четвер, 30 листопада 2017 23:49

Ющенко пояснив, що призвело до слабкості нинішньої політичної системи

Ющенко пояснив, що призвело до слабкості нинішньої політичної системи
Україну врятувало у листопаді 2013 – у 2014 роки наймолодше, найвідданіше покоління. Це найкраще українське покоління - переконаний екс-президент

Молода хвиля після Майдану не могла пройти до влади, бо існували політичний бар'єр і обмежуючі норми для нових партій.

Про це сказав Віктор Ющенко в ефірі одного із телеканалів.

"Це призвело, мені здається, до того, що ми маємо сьогодні слабку політичну систему. Це найкраще українське покоління. Але коли ми говоримо про політичну конструкцію, - після Майдану для того, щоб "підфільтрувати" ці таланти і не пустити їх до влади – треба було зробити дві речі. Перша- 5-відсотковий бар'єр, з Майдану ні одна політична сила 5 % не бере. Рейтингова партія, яка бере бар'єр виборчий – вона так не робиться "три місяці пройшло з Майдану, давайте ми підемо у парламент". А друга річ – це те, що друга норма, обмежуюча, партія, яка кандидатує в парламент повинна мати не менше 12 місяців реєстрації. Три тижні як кінчився Майдан, молода хвиля створила унікальний політичний рух, але ти його не сформулюєш у партію, бо твоя партія не варта нічого на виборах", - говорить Ющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мураєв у прямому ефірі назвав Майдан "державним переворотом" - нардепи влаштували демарш

Період після Майдану політик називає "великим". Покоління, яке врятувало Україну – "найкращим".

"Ми зараз часто повертаємось до цього великого часу, бо у нас був один крок, щоб повернутися у московську колонію. Україну врятувало у листопаді 2013 – у 2014 роки наймолодше, найвідданіше покоління. Це найкраще українське покоління", - додає екс-президент.

Верховну Раду проситимуть надати право Генеральній прокуратурі й надалі вести справи Майдану. Генеральний прокурор Юрій Луценко пояснює, що передача справи Януковича до НАБУ пригальмує слідство як мінімум на півроку.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко пояснив, що призвело до слабкості нинішньої політичної системи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути