четвер, 30 квітня 2020 14:47

Уряд має суттєво та швидко доопрацювати свою програму - Тарута

Уряд має суттєво та швидко доопрацювати свою програму  - Тарута
Народний депутат Сергій Тарута вважає, що доопрацьована програма дій уряду має містити лише практичні завдання з конкретними термінами їх виконання. Фото: facebook.com/taruta

Комітет ВР з питань економічного розвитку, за підсумками розгляду на своєму засіданні 30 квітня проєкту постанови про Програму діяльності Кабінету міністрів (реєст. №3330), проголосував за направлення документу на доопрацювання.

Про це у Facebook заявив народний депутат від "Батьківщини", перший заступник голови цього комітету Сергій Тарута.

"Програму дій уряду необхідно суттєво доопрацювати. Бо документ у його теперішньому вигляді - це загальноурядова "явка з повинною" про неповну службову відповідність. За більш благополучних для країни обставин, вважаю, що уряд, який спромігся підготувати лише таку декларацію про наміри, мав піти у відставку. Але сьогодні економічна та пандемічна криза не дає Україні часу на чергову зміну Кабміну. Та будь-яка криза - це ще й можливості для зростання. І щоб не прогавити їх, потрібна чітка взаємодія та співпраця всіх гілок влади та інституцій - уряду, президента, Верховної Ради. Потрібна загальнодержавна антикризова стратегія, хоча б покрокова - з подолання епідемії та з підйому економіки, насамперед промисловості, а також порятунку малого та середнього бізнесу", - наголосив Сергій Тарута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не можна під час кризи різати видатки на науку - Тарута

На думку депутата, доопрацьована програма дій має бути лаконічною та містити лише практичні завдання з конкретними термінами виконання.

"Розраховуємо, що з урахуванням зауважень нашого комітету як головного з розгляду цієї постанови, нова, доопрацьована, програма діяльності уряду стане максимально прикладною та міститиме завдання й рішення уряду, виконання яких дасть Україні змогу врешті-решт почати виходити з кризи. Урядовцям не треба багато писати: достатньо, щоб кожне міністерство надало до цієї програми 5-7, може, 10 конкретних дій зі зрозумілим терміном та алгоритмом виконання", - зауважив парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава повинна формувати стратегічні плани відповідно до Цілей сталого розвитку ООН - Тарута

Сергій Тарута вважає, що до процесу доопрацювання програми уряду варто долучити профільний Комітет ВР з питань економічного розвитку.

"Наголошу: наш комітет, на платформі якого створено відповідні робочі групи з найважливіших питань економічного розвитку країни, готовий долучитися до процесу підготовки нової, покрокової антикризової програми дій уряду. Нам зараз, як ніколи, потрібно діяти злагоджено: щонайменше, створити два Антикризові штаби - 1) Із подолання наслідків пандемії, 2) Із порятунку економіки. Мусимо діяти швидко та ефективно", - резюмував Сергій Тарута.

13 квітня у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про програму діяльності уряду. Згідно з програмою, Кабінет міністрів планує переглянути бюджет-2020 для посилення соціального захисту та підтримки економіки; надати кредитну підтримку малому і середньому бізнесу; підтримати українського виробника; знизити фіскальне навантаження на бізнес в умовах карантину; працевлаштувати українців, які повернулися з-за кордону. У короткострокових пріоритетах вказано організацію протиепідемічних заходів для боротьби з коронавірусом, зокрема, підготовку лікарень, відновлення системи протиепідемічного захисту, а також забезпечення безперервної роботи критично важливих об'єктів.

Зараз ви читаєте новину «Уряд має суттєво та швидко доопрацювати свою програму - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути