Ексклюзиви
середа, 15 червня 2022 14:25

Україні доведеться домовлятися з Росією - Макрон

Україні доведеться домовлятися  з Росією - Макрон
Президент Франції Еммануель Макрон каже, що готовий підтримувати Україну. Фото: eastnews.ua

Україна буде змушена вести переговори з Росією.

Захід допомагатиме Україні, але не вступатиме у війну. Про це сказав президент Франції Еммануель Макрон під час візиту в Румунію, передає "Радіо Свобода".

"Але ми повинні бути чіткими: ми не воюємо з Росією. Українському президенту та його чиновникам доведеться вести переговори з Росією", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Франції прокоментував візит Макрона в Україну

Макрон наголосив, що Франція одразу назвала Росію агресором.

"Ми зробимо все, щоб зупинити військові сили Росії, допомогти українцям і їхній армії та продовжувати переговори", – сказав Макрон союзникам на військовій базі НАТО "Когальнічану" поблизу румунського чорноморського порту Констанца.

Президент Франції Еммануель Макрон сказав французьким військовим у Румунії, що "готовий на все, аби й надалі стримувати воєнну агресію Російської Федерації".

14 червня Макрон також пообіцяв допомагати українцям та продовжувати переговори, цитує його виступ перед 500 французькими військовослужбовцями, розміщеними на авіабазі "Михайло Когальнічану" в Румунії.

Учора Макрон написав у Twitter, що "війна - реальність для України. Вона вже стоїть біля воріт Румунії та загрожує всьому континенту".

ЗМІ повідомляли, що Макрон планує відвідати Україну 15 червня після візиту в Молдову. Німецьке видання Bild am Sonntag писало, що канцлер Німеччини із президентом Франції і прем'єром Італії планують відвідати Україну. Але офіційно рішення ще не ухвалили.

Зараз ви читаєте новину «Україні доведеться домовлятися з Росією - Макрон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути