пʼятниця, 16 лютого 2018 03:58

Україна закупить 100 тис. гвинтівок для ЗСУ

Україна закупить 100 тис. гвинтівок для ЗСУ
Канада домовляється з Україною про постачання гвинтівок. Фото: loda.gov.ua

Компанія з виробництва зброї з Канади Colt Canada сподівається укласти контракт на поставку українським військам нових штурмових гвинтівок.

Канадський виробник Colt Canada збирається укласти контракт з Україною на поставку 100 тис. рушниць. Для цього представник компанії Алекс Пейн в січні провів ознайомчу зустріч з урядовцями України. Про це повідомляє видання National Post.

"Це - тільки початок процесу, який може тривати до 2 років, адже Україна має визначити, який саме тип зброї їй потрібен і звідки його краще отримати", - зазначає Пейн.

Уряд Канади внесло зміни в правила експорту в грудні минулого року, дозволивши продавати автомати і стрілецьку зброю в Україну.

Пейн зазначив, що Colt Canada сподівається провести демонстрацію зброї в Україні влітку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли Україна отримає американські Javelin

Зараз Україна прагне привести своє озброєння до стандартів НАТО і зацікавлена ​​в тому, щоб отримати інше військове обладнання з Канади і США, наприклад, протитанкову зброю.

З початку року на потреби ЗСУ закупили близько 100 одиниць озброєння.

"На 7 млрд гривень ми закупили озброєння і модернізували військову техніку, відповідно до державного оборонного замовлення. Це дало нам можливість поставити і модернізувати 2650 одиниць озброєння і техніки. Це керовані засоби ураження, засоби розвідки і спостереження, ракетно-артилерійське і бронетанкове озброєння і техніка тощо. Крім того, це і дефіцитні боєприпаси, які були потрібні для підтримки боєздатності Збройних сил України", - повідомив Степан Полторак.

Зараз ви читаєте новину «Україна закупить 100 тис. гвинтівок для ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути