середа, 15 травня 2019 12:01

Україна вводить нові ембарго на російські товари

Україна вводить нові ембарго на російські товари
Загальна вартість російських товарів, ввезення яких заборонене, складає $510 млн на рік. Фото: epravda.com.ua

Кабінет міністрів планує заборонити ввезення низки російських товарів і запровадити нові мита та квоти на російські товари.

Про це на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Кожного дня, місяця росіяни проявляють свою хворобливу ідею приниження і послаблення України... Сьогодні вони придумали нове рішення - впровадити економічні санкції проти України. Це їхнє рішення. Наше завдання - адекватно реагувати...

Сьогодні ми ухвалимо рішення про те, що запровадимо дзеркальні санкції, ми введемо ембарго на товари, які виробляємо в Україні або можемо замінити... Ми введемо спеціальні мита на російські товари, щоб абсолютно гідно за цими трьома напрямами дати відповідь агресорові, який хоче нанести економічну шкоду нашій державі", - сказав Гройсман.

Заборона на ввезення з Росії пошириться на транспортні засоби, мінеральні добрива, деякі види промислової продукції, цементу тощо.

Також Україна планує запровадити мита на російські товари та встановити квоти на їхнє ввезення в Україну. Доходи від нових російських мит планують справляти до спеціального фонду, направленого на стимулювання імпортозаміщення.

"Ми переорієнтовуємо нашу економіку на цивілізовані ринки, на яких є правила і закон. Сьогодні 43% нашого експорту лежить у країнах Європейського Союзу", - додав глава уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як російські санкції вплинуть на вартість бензину в Україні

У квітні Росія анонсувала заборону постачання нафти та нафтопродуктів в Україну. Із 10 січня 2016-го чинна заборона на ввезення в Україну низки товарів російського виробництва. Переважно це продукти харчування.

Зараз ви читаєте новину «Україна вводить нові ембарго на російські товари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути