вівторок, 19 червня 2007 09:27

Україна і ЄС домовилися про спрощений візовий режим

Україна домовилася з Європейським Союзом про те, що пенсіонери, діти до 18 років, студенти, спортсмени, професійні перевізники й громадяни, які їдуть до своїх родичів, будуть одержувати безкоштовні візи для в"їзду в країни ЄС.

Відповідну угоду між Україною і ЄС підписано 18 червня в Люксембурзі.

З українського боку цю угоду підписав міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, з боку ЄС - міністр закордонних справ Німеччини, голова Ради міністрів ЄС Франк-Вальтер Штайнмайер.

Для інших категорій громадян України консульський збір становитиме 35 євро.

Відповідно до угоди, українські журналісти, бізнесмени, офіційні особи центральної й місцевої влади, постійні члени офіційних делегацій, близькі родичі громадян України, які мають дозвіл на перебування в країнах-членах ЄС, будуть отримувати 5-річні багаторазові візи для в"їзду в країни ЄС.

Однорічні багаторазові візи будуть видаватися діячам науки, культури, спортсменам, професійним перевізникам, членам екіпажів поїздів, учасникам програм обміну між містами-побратимами.

Крім того, скорочено термін розгляду заяв на видачу віз до 10 календарних днів у звичайних випадках і до 2 днів у термінових випадках.

До угоди додається декларація, якою закріплюється зобов"язання консула повідомляти про причину відмови в оформленні візи й у такий спосіб передбачено можливість апеляційного оскарження відмови у видачі візи.

Українська делегація на чолі із прем"єр-міністром Віктором Януковичем 18 червня взяла участь в 11-му засіданні Ради з питань співпраці між Україною і ЄС у Люксембурзі.

Україна і ЄС 27 жовтня 2006 року затвердили тексти (парафували) угоди про спрощення візового режиму й про реадмісію (обмін нелегалами).

Україна і ЄС розраховують на набуття чинності угодою про реадмісію й угодою про спрощення візового режиму після проходження внутрішніх процедур до кінця 2007 року, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Україна і ЄС домовилися про спрощений візовий режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути