понеділок, 18 травня 2009 20:38

Україна і Білорусь пропонують Росії створити інженерний батальйон

Україна і Білорусь пропонують Росії створити інженерний батальйон
Міністерства оборони України і Білорусі пропонують Росії приєднатися до створення спільного інженерного батальйону. Про це повідомив міністр оборони України Юрій Єхануров журналістам після переговорів з білоруським колегою Леонідом Мальцевим у понеділок у Мінську.

"Є спільна домовленість про те, що ми працюємо з Міністерством оборони Білорусі над створенням спільного інженерного підрозділу, який міг би у майбутньому забезпечити роботу в умовах виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру", - сказав Єхануров, зазначивши, що така домовленість була досягнута у 2008 році.

Міністр підкреслив, що на даний момент вживаються усі заходи на технічному рівні щодо створення цього підрозділу.

За словами Єханурова, українське і білоруське оборонні відомства запропонували міністерству оборони Росії взяти участь у цій ініціативі. "Туди ввійдуть підрозділи українські, білоруські, а якщо росіяни погодяться, то і Російської Федерації", - сказав він.

"Про терміни (створення такого батальйону) говорити поки рано, оскільки ми не хочемо обмежувати себе якимись рамками", - зазначив міністр оборони України.

Україна і Білорусь мають намір розвивати взаємодію інженерних підрозділів, а також сил протиповітряної оборони (ППО). Про це домовилися під час зустрічі у понеділок в Мінську міністр оборони України Юрій Єхануров і міністр оборони Білорусі Леонід Мальцев, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Білорусь пропонують Росії створити інженерний батальйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути