пʼятниця, 13 березня 2009 13:11

Для Єханурова головна проблема, це популізм деяких політиків

Для Єханурова головна проблема, це популізм деяких політиків

Міністр оборони України Юрій Єхануров вважає, що головними причинами зриву виконання державної програми переходу Збройних сил України на комплектування військовослужбовцями за контрактом є популізм та некомпетентність деяких українських політиків.

Про це Єхануров заявив на форумі під час спілкування з читачами інтернет-видання "Українська правда".

"Впевнений, що українська армія перейде на контрактну основу. Для цього створені всі необхідні умови і зроблено дуже багато в реформуванні структури армії. Але коли саме це відбудеться, на жаль, однозначної відповіді немає", - сказав Єхануров, додавши, що такою позицією "розчарує усіх горе-політиків, які хотіли б використати перехід на контрактну армію у рекламних цілях, але об"єктивно не змогли оцінити ситуацію".

У зв"язку з цим міністр оборони наголосив, що вважає недоречними розмови щодо використання створення контрактної армії в політичних цілях.

"В той же час в українських політиків відсутнє розуміння реального масштабу проблем в цьому питанні. Дехто прагне на цьому заробити зайві рейтингові очки. Звідси численні непорозуміння і проблеми, яких могло б і не бути", - констатував Єхануров.

На його думку, сьогодні фінансова та економічна криза і, як наслідок, вкрай недостатнє фінансування армії не дозволяють визначити дату такого переходу, тому в нинішніх складних економічних умовах військова повинність є єдиною можливістю підтримувати обороноздатність, вважає міністр.

Відповідаючи на запитання про можливість відкупитися від проходження строкової служби, Єхануров повідомив, що цього року країна може призвати в армію менше людей, ніж є охочих. "Боюся, як би не почали давати хабарі за те, щоб призвали...", - іронічно припустив Єхануров.

Говорячи про загальні причини наявної негативної економічної та економічної ситуації в державі, Єхануров зауважив: "Причин багато. Але з числа головних, я б визначив такі: по-перше, це популізм деяких політиків. Це – біда нашого політикуму. За це ми усі платимо занадто велику ціну. По-друге, егоїзм українських політиків. Кожна політична сила хоче панувати і не вміє працювати в режимі консенсусу. По-третє, це відсутність розуміння загальнонаціональних інтересів, домінування корпоративних інтересів над державними".

Відповідно до державної програми перехід Збройних сил України на повне комплектування військовослужбовцями служби за контрактом повинен відбутися з 1 січня 2010 року.

На сьогодні через критичне недофінансування цієї програми строки професіоналізації ЗСУ перенесені орієнтовно на період до 2015 року.

За матеріалами: Українська правда, УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Для Єханурова головна проблема, це популізм деяких політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути