пʼятниця, 27 січня 2023 08:57

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського зробили тривожний прогноз щодо подальших ударів РФ

У Зеленського зробили тривожний прогноз щодо подальших ударів РФ
Радник голови ОП Михайло Подоляк впевнений, що Росія битиме по Україні до останнього дня війни. Фото: ОП

Росія і надалі тероризуватиме Україну ударами ракет і дронів.

Це триватиме доти, доки війна не закінчиться. Про це заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк в інтерв'ю "24 каналу".

"До кінця війни у нас взагалі не буде спокійно. Ми маємо реагувати на сигнали тривоги, маємо йти в укриття – це важливо. Все ж таки маємо зберегти максимальну кількість своїх людей. Це важливо для того, щоб виконати всю ту історичну роботу, яку нам треба буде зробити. Її буде багато", – сказав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна атака на Україну: що летіло і скільки ЗСУ вдалося збити

За його словами, Росія до кінця війни використовуватиме будь-які елементи терористичної війни для того, щоб залякувати цивільне населення.

"Це можуть бути дрони, ракети будь-якого виробництва. Будуть шукати ще якісь спроможності, але до останнього дня війни це використовуватимуть. Тому маємо відносно спокійно до цього ставитися і просто дбати про особисту безпеку", – додав Подоляк.

Уранці 26 січня Росія почала завдавати масованого ракетного удару. Вибухи лунали в низці областей і Києві. На 15:00 26 січня було відомо про загибель 11 людей, стільки ж поранених, за даним ДСНС.

Противник здійснив 55 пусків ракет повітряного й морського базування. ППО знищила 47 ракет, 20 з них в районі столиці, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Частина незбитих ракет влучила в об'єкти енергетики. Загарбники хочуть спричинити системний збій в енергосистемі України, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Масштабна повітряна тривога тривала безперервно понад 4 год. Згодом окупанти спробували повторно атакувати південь України.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського зробили тривожний прогноз щодо подальших ударів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути